Hava Durumu

AMAÇ, BURSA'YI TANITIRKEN TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE TAŞIMAK

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2021 16:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 16:12

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının Bursa'ya verilmesinin kentimize katacağı değeri hep birlikte yeni yılda yaşayarak göreceğiz.

Daha önce bu unvanın verildiği Eskişehir ve Kastamonu'ya ne kattığını araştırdığım da pek de elle tutulur bir gelişme kaydedilmediğini öğrendik.

Her iki şehirde yaşayan meslektaşlarımızın aktardıklarına göre, bir yıl süren etkinliklere halk katılımının yeterince sağlanamadığından söz ediyorlar.

Bunun farklı sebepleri elbette olabilir.

Burada vurgu yapmak istediğim, ciddi maliyetlerle yapılacak etkinliklerin devlet yetkilileri düzeyinde ziyaretlerle kalmayıp kentin geneline yayılarak halk arasında coşku ve heyecan yaratılabilmesidir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bunun farkında varmış olacak ki, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının tabeladan ibaret kalmaması çabası içinde olduğudur.

Nitekim, önceki gün bu vesileyle Bursa'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, unvanın Bursa'nın tanıtımı anlamında bir fırsat olduğu yönündeki mesajı netti.

Çünkü Bursa'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını sebep Eskişehir'den de Kastamonu'ndan da çok fazlası olduğudur.

Her şeyden önemlisi Osmanlı'ya başkentlik yapmış şehir olması dahi unvanı ziyadesiyle hak ettiğidir.

2022 yılını kapsayacak etkinlikler aynı zamanda Bursa'nın sadece sanayi kentinden ibaret olmadığı gibi aynı dili, dine ve ırka sahip insanların bizzat şehrimize gelerek yaşayıp görmeleri bizim en önemli tanıtım kozumuz olacaktır.

Hep yakınmıyor muyuz, tek eksiğimiz kentimizin tanıtımını dünyaya pazarlayamıyoruz diye.

Elbette, şehrimizin tanınırlığı bu etkinlikle sınırlı değildir.

Bu unvanı vesile olarak görülmesiyle kalmayıp süreçte daha da genişleterek Bursa'nın hak ettiği tarih ve kültür değerlerimizle dünya mirası şehir olduğumuzu gösterme inancımızı sürdürebilir hale getirmeliyiz.

İnanıyor ve de arzu ediyoruz ki, Bursa'da yaşayan herkesin sahip çıkmasıyla 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının Avrupa Kültür Başkenti olma yolumuzda ciddi bir tecrübe olacağıdır.

2022 yılı, Bursa için önem arz eden yıl dönümleri ve etkinliklerin kentimizde bir araya geldiği yıl olacaktır.

Şöyle ki, 2022 yılının Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına denk gelmesinin yanı sıra Mevlidi Şerifin Türkçe olarak kültürümüzde önemli bir değer olarak girmesini sağlayan kabri kentimizde bulunan Süleyman Çelebi'nin 600. ölüm yıl dönümü de hatırlanarak yad edilmesi etkinlikler kapsamında yer alacaktır.

Bunların yanı sıra 4. Dünya Göçebe Oyunları da bu yıl İznik'te gerçekleştirilecek.

Unutulmamalıdır ki, Bursa'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı listesine dahil edilmesiyle de 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti şehrin tanıtımı, değerlerinin dünyaya anlatılmasını içeren etkinlik ve faaliyetlerin kent ekonomisine katkı sunacağı aşikardır.

Hepsinden önemlisi 8 bin 500 yıllık tarihiyle farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Bursa'yı dünya çapında markalaştırmak ve Avrupa Kültür Başkentleri arasında yerini almasını sağlamaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.