Hava Durumu

ANAP'LI ESKİ BAKAN AKARCALI DİYOR Kİ…

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2020 16:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 16:02

Muhterem okurlarım geçen pazar günü yavru vatan Kıbrıs’ımızda cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşti. Netice, gereken seçilme oyuna erişim sağlayamayan adayların, en fazla oy alan iki aday arasında geçecek bir seçime kalınmış bulunmaktadır. Başbakan Ersin Tatar seçimi önde bitirmişse de, mevcut cumhurbaşkanı vatanseverlik hususlarında seçildiği ilk günden beri sevinilecek taraftar sahibi olamadığı görülmüştür

 İnternet ortamında mevzuumuzla alakalı arayışlar içindeyken ekrana düşen aşağıdaki yazı VIP DİPLOMAT adlı dergiye, ANAP'ın entelektüel bakanlarından Sayın Bülent Akarcalı’nın mezkür dergi yazarı Dursun Boran'a verdiği röportajı Kıbrıs’la alakalı gördüğümüzden dikkatle okuduk. Bakanlık seviyesinde ülke hizmetinde bulunmuş bir zatın, milli davamız olan Kıbrıs’la ilgili görüşlerinin elbette önem arz ettiği teslim edilmelidir. Aşağıya aynen alıyor ve sayfamızı süslüyoruz:

 Kıbrıs Fatihi

 Yazar: Dursun Boran

Yazım tarihi: 20.07.2006

Değiştirme Tarihi: 21.07.2006

ANAP'lı eski Sağlık ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı VIP diplomat, isimli dergiye mühim açıklamalar yapmış: Kıbrıs'ın gerçek fatihi Necmettin Erbakan'dır. Bunu muhafazakar bir siyasetçi açıklasa, pek kimse inanmazdı. Ama liberal ve demokrat bir siyasetçinin bunu açıklaması önemli. Gazeteci Bülent Kavuk'un genel yayın müdürlüğünü yaptığı 2 ayda bir yayınlanan dergide Akarcalı, Kıbrıs ve Ecevit için şunları anlatıyor:

“-Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Kıbrıs'la ilgili fatihliği tamamen tesadüfidir. O sırada hasbelkader başbakan olduğu için o işi yürütmek durumundaydı. Kıbrıs'a Türk ordusunun müdahalesindeki en büyük şans Necmettin Erbakan’ın Başbakan Yardımcısı olmasıdır. Erbakan'ın ısrarıdır o işi yaptıran. Ecevit tek başına olsaydı yapmamak için şiirlerine geri dönerdi. Bizim Erbakan’a teşekkür etmemiz gerekir.”

Yazının detayını okumak isteyenler www.vipdiplomat.com.tr internet adresine girebilir. ANAP’ta uzun seneler merhum Turgut Özal'la birlikte devlet idaresinde bulunan, MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bülent Akarcalı, röportajında başka güzel laflar da söylemiş.

 Bunlar: Türkiye'nin vücuduna asalaklar girmiş. Kim ne derse desin bu hükümet cesur adımlar attı. ANAP 4 eğilimden eğilimsizliğe çevrildi. Sigara içen doktor iyi sağlık bakanı olmaz. Devamlı hastane yapmak en büyük hata, Türkiye turiste terör değil, hizmet bazında güven vermeyen bir memleket. Ben Türkiye'nin devamlı kurbanlık koyun politikasına karşıyım. Siyaset hayatımda Bülent Ecevit, Kemal Derviş, İsmail Cem beni büyük hayal kırıklığına uğrattılar.

Demek Kıbrıs harekatından beri Ecevit için boşuna Karaoğlan, Kıbrıs Fatihi manşetleri atılmış. Erbakan Hoca'nın Kıbrıs hizmetleri ve gayretleri gizlenmiş. Erbakan Hoca’ya haksızlık edilmiş. Bu hususta özel bir TV programı yapılıp, Türk ve dünya kamuoyu aydınlatılmalı. 28 Şubat krizi yaratılıp Refahyol iktidarı bozulmasaydı, Türk ekonomisi şimdi rayına oturmuş olacaktı. Birileri Erbakan Hoca’yı çalıştırmamış. Erbakan Başbakan olarak 1 dönem projelerini tatbik etseydi, işsizlik, enflasyon meselesi bitmiş olacaktı. Herhalde bunun böyle olduğunu öğrenmek için bir 20 sene daha beklemek lazım! Erbakan'ı bugün dahi hep bazı hatalarıyla anlatmaya çalışanlar, sebep oldukları krizler yüzünden milleti fakirleştirdiklerini unutuyorlar. Soyulan bankalar, çalınan milyar dolarlardan bahsetmiyorlar. Bu iktidar dahi Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği siyasi isimlerden teşekkül ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve diğer icracı bakanlar hep Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği siyaset ve devlet adamları. Akarcalı'nın dediği gibi Erbakan'a teşekkür edip, özür dilemek lazım. Ekonomik, sosyal projelerinden fikirlerinden istifade etmek lazım. Erbakan'a haksız yere saldıranların da utanması lazım.

Yine Kıbrıs’taki seçime avdet edelim ve diyelim ki, Ersin Tatar mutlak surette Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’na pek yüksek oyla seçilmeli ve vatanseverlik asgari ölçü olup devletin başına bu hassaya sahip olanlar gelmelidir. Fiemanillah.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.