Hava Durumu

ARTIK DÜNYA ESKİ DÜNYA DEĞİL!

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2021 16:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 16:24

 

İnsan eski insan değil!

Covid-19 salgınından dolayı vakaların yeniden yükseliş göstermesi ile beraber hayatta ve sosyal yaşamda kurallar yeniden düzenlemeye götürüldü.

2020 yıllı öncesi vatandaşlarımızın aileleri ile beraber değil ayrı ayrı dışarda zaman geçirmesi aşırı rövanştaydı. Ancak Covid-19 ile beraber bu yaşam tarzı hızlı bir ivme ile değişti.

Aynı zamanda teknolojinin hızlı bir şekilde ihtiyaçlarımız için devreye girmesi ile hayatımızda herşeyin değişmesi kaçınılmaz olmuştur.

Son birkaç yıl ve 2020 yılı başı da dâhil lüks bina ve sitelerde yaşama tarzı öncelik kazanmaya başlamıştı. Lüks konut konseptinden vazgeçilmesinin en büyük sebebi Covid-19 salgını. Bu pandemi sürecinde çok büyük olmayan bahçeli evler veya villalar tercih edilmeye başlandı.

Her geçen gün dünya değiştikçe insanoğlunun yaşam ve sosyal alanı da değişmeye devam etmektedir. Özellikle şehrimizin bahçeli, yeşil alanın ve sosyal tesislerin daha çok ön plana çıkan projelere ihtiyacı olduğu görünmektedir.

Şehrimizin müteahhitleri ve yapı konut firmaları bu tarz projeleri daha çok faaliyete alarak vatandaşımızın istekleri yönünde projeler geliştirebilirler. Artık açık hava kullanımı olmayan, camı açılmayan yüksek katlı binalardan, daha az katlı ve açık alanları  (bahçe, balkon vb.) olan mekânlara dönüşüm olacak. Evlerde çalışma odaları tekrar önem kazanacak, evlerin teknik altyapıları güçlendirilecek ve özellikle apartman sitelerinde ortak çalışma alanları gibi mekânlar planlanacak. Küçük konut alanları daha büyük tasarlanacak, bitmiş bahçeli ve geniş balkon/teraslı evler hem satılık hem kiralık olarak çok ilgi görecek ve bu tarz evlerin daha çok yapılmaya başlanacağını düşünüyoruz. Buna göre müstakil, sözlüklerde kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız ifadesiyle tanımlanıyor. Dolayısıyla müstakil bir evin yanında, altında veya üstünde başka bir ev veya yapı bulunmaması gerektiği sonucuna ulaşabiliriz.

Yıllar önce köyden şehre göç vardı şimdi ise şehirden köy hayatına dönüş başladı.

Apartman hayatından sıkılan bir kesimin artık doğa ile baş başa bir hayat sürmesi kaçınılmaz bir an meselesi olmuştur. Yenidünya düzeninde sağlıklı ve yeşil alanı bol yapıların tercih edileceği kaçınılmazolacaktır. Apartman daireleri, çok sayıda insanın bir arada yaşadığı beton yoğunluğu ve insanın yaşadığı yerdir. Bu da elbette herkesin uyması gereken toplum kurallarını da beraberinde getirmektedir. Dikkat edilmesi gereken bu kurallar; apartmanda huzursuzluk çıkmasını önlemek amacıyla konulmaktadır. Müstakil evler ise diğer evlerden bağımsız oldukları için bu gibi kurallar söz konusu değildir. Kimse ile bir işiniz olmadan bağımsız yaşayacağınız müstakil evinizde daha fazla mahremiyete sahip olabilir ve dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Örneğin size gelen misafirinizin arabasını evinizin önündeki herhangi bir alana park edebilir, yüksek sesle müzik dinleyebilir, gece saatlerinde oturup sohbet edebilir ve kimse sizi siz de kimseyi rahatsız etmeden yaşayabileceğiniz yaşam alanlarıdır.

Unutmamak gerekir çağa ayak uyduramayan çağın gerisinde kalır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.