Hava Durumu

BALKANTÜRKSİAD’IN 10.YIL COŞKUSU!

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2021 17:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 17:00

Geçtiğimiz ay bu köşede; “SİAD’ları pandemi mi duraklattı” başlıklı bir yazı yazmıştım ve hastalık salgınının tüm olumsuz koşullarına rağmen STK çalışmalarında hız kesmeden çalışan Bursa’nın 5 SİAD’ını onore eden bir yorumla yazımı tamamlamıştım.

Sırasıyla BUSİAD, BALKANTÜRKSİAD, DOSABSİAD, MUSİAD-Bursa ve BOSİAD’ın bu pandemi ortamında yaptıkları çalışmalarından örnekler verdiğim bu yazı, Bursa SİAD dünyasında gerçekten de beklediğim ilgiyi görmüştü.

Bu nedenle bugünkü yazımı; Bursa’nın en etkin 5 SİAD’ ı arasında ikinci sırada olan BALKANTÜRKSİAD’a ayırıyorum. Yaşadığımız kentte; ses getirecek ölçüde birçok faaliyet gerçekleştiren bu STK’mız, geçtiğimiz hafta da kuruluşunun 10.YILI nedeniyle görkemli bir basın toplantısı düzenledi.

SİAD’ları yakından takip eden benim için stratejik önemi de olan bu toplantıya; Eskişehir’de yaşayan bir akrabamızın ani ölümü nedeniyle katılamadım. Ama önemsediğim bu basın toplantısına dair tüm ayrıntıları, davete katılan bir arkadaşım kanalıyla sağladım.

İşte bugün bu yazımda; bu toplantının ayrıntılarına ve BALKANTÜRKSİAD’ın gelecek projeksiyonuna değinmek istiyorum.

                         “BAYRAĞI DAHA YÜKSEĞE TAŞIMAK İÇİN..”

1.Ekim 2011 tarihinde Naci Şahin önderliğindeki 41 kurucu üye tarafından Bursa sivil toplum dünyasına kazandırılan BALKANTÜRKSİAD, tam 10 yıldır belirlediği temel ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

30 Mart 2017 Tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Berat Tunakan’da son 2 dönemde oldukça önemli işlere imza atan bir Yönetim Kurulu’nun lideri olarak alkışları hak ediyor.

Özellikle herkesin durakladığı pandemi sürecinde; gündeme uygun online toplantılar düzenleyerek ve üye iletişimi iyi şekilde sağlayarak faaliyetini sürdüren BALKANTÜRKSİAD, nitelikli üye sayısını da artırdı.2020 Yılında 6’sı kadın 29 yeni üye kazandırılan bu dernekte; şu anda 400’ü aşkın üye bulunuyor.

Başkan Berat Tunakan düzenlenen coşkulu basın toplantısında:” Biz büyük ve güçlü bir aileyiz mottosu altında gerçekten başarılı işlere imza attık. Kentimizin başarılı iş insanlarını bir araya getirdiğimiz bu dernekte; el birliği ile çalıştık. Gerek kent içinde gerekse yurtdışında yaptığımız organizasyonlar ses getirdi. Pandemi süreci bizi biraz yavaşlatsa da, Bursa’nın en etkin STK’larından biri olmayı başardık” dedi.

Görevini yakın bir tarihte BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili Fatih Şakir’e bırakacağını da açıklayan Berat Tunakan, Minia Balkantürk Açık Hava Müzesi’nin yakın gelecekte Balkan ülkeleri büyükelçilerinin katılımı ile açmayı planladıklarını da söyledi.

Yine bu basın toplantısında söz alan ve dernekteki üyelerin mutabakatı ile gelecek dönem Yönetim Kurulu Başkanı olacak olan Fatih Şakir’de: ”Mensubu olmaktan onur ve mutluluk duyduğum bu derneğin 10.kuruluş yıldönümünde başkan olmak benim için büyük mutluluk kaynağı olacaktır. BALKANTÜRKSİAD’ın geçmişinde olduğu gibi gelecek yıllarında da, kentimize ve camiamıza saygınlık getirecek işler yapacağız. Bayrağı daha da yukarılara taşımak, en büyük hedefimizdir” diyerek bu güçlü STK’nın gelecek projeksiyonunu anlattı.

Görüldüğü gibi; BALKANTÜRKSİAD  uyumlu, gerçekçi ve saygın bir şekilde yeni bir döneme hazırlanıyor.

İnanıyorum ki; derneğin yeni oluşacak yönetimi de, Bursa sivil toplum dünyasına renk ve güç katacak projelere imza atacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ÖZLÜ SÖZLER: İyi bir oyunun son söze ihtiyacı yoktur.(William Shakespeare)

------------------------------------------------------------------------------------------------

            DOSABSİAD’IN YENİ VE BÜYÜK HEDEFLERİ NE..?

 

DOSABSİAD (Demirtaş OSB Sanayici ve İş İnsanları Derneği) bilindiği gibi ;29 Ocak 1987 tarihinde DSD (Demirtaş Sanayiciler Derneği) adı altında ve Mustafa Karaer Başkanlığındaki 9 kurucu üye ile faaliyetine başlamıştı.

O günden bu yana; tam 34 yıl geçti. İlk Başkan Mustafa Karaer’den sonra Mustafa Barutçuoğlu, Timur Noyan, Mustafa Taşdelen, Adil Gökçadır ve Faruk Aslanoba gibi Bursa’nın gerçekten önemli sanayicilerin de aralarında bulunduğu tam 15 isim DOSABSİAD’a başkanlık etti.

Bu önemli STK’nın 16.Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel’de genç ve enerjik yapısı ile DOSABSİAD’ta güçlü bir sinerji ışığının yanmasını sağladı.

Yılda 5 milyar USD’lik ihracatın yapıldığı, bölgedeki 584 kuruluşta 50 bin kişinin istihdam edildiği DOSAB’ın güçlü bir sesi olmayı başaran DOSABSİAD; 260 aktif üyesi ile Bursa sivil toplum dünyasına önemli katkılar sağlıyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda 34.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel; Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek ülke ekonomisine pozitif anlamda katkı sağlayan projeler ürettiklerini belirterek, geride kalan 34 yıldaki etkinliklerden örnekler verdi. Çevikel: ”Ortaya koyduğumuz vizyon, çalışma azmi ve güçlü kurumsal yapı ile iş dünyasında öncü olmaya kararlıyız. Yeni yılda da yeni projeler ve büyük hedeflerimiz var. Bunu başaracak güç ve enerjiye sahibiz” derken Bursa’nın en etkin SİAD’larından biri olmayı hak ettiklerini  belirtti.

Bakalım yeni dönemde DOSABSİAD; hangi yeni projelere imza atacak..?

Takipçisi olacağız ve sizlerle mutlaka paylaşacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.