Hava Durumu

BARODA SEÇİM HEYECANI… OYUM GÜRKAN ALTUN’A

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2021 16:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 16:29

Hafta sonu 112 yıllık Bursa Barosu’nda seçim heyecanı yaşanacak. Bursa Barosu Genel Kurulu 2-3 Ekim 2021’de BAOB’ta yapılacak.

İki başkan adayı var; şimdiki Baro Başkanı Gürkan Altun, “Özgür ve Bağımsız Avukatlar’’ listesinin başkan adayı; “Birlikte yöneteceğiz” grubunun adayı ise İrfan Koçak.

Seçimde 4 bin 449 avukat oy kullanacak.

 

GÜRKAN ALTUN’UN ÇİZGİSİ

Bursa Barosu; tarihten gelen sorumluluğunun bilinci içinde; daima, laik Cumhuriyetin temel esaslarına, Anadolu aydınlanması değerlerine, Atatürk devrimlerine bağlı kalarak; demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından, emekten yana tavır almıştır.

***********************

Bir hakkı teslim edeyim.

Gürkan Altun, liderlik özelliklerini, mesleki bilgi ve deneyimiyle harmanlamış; yönetim kurulunun da katkısıyla, Bursa Barosu’nun tarihi çizgisini cesaretle, kararlılıkla sürdürmüş; meslektaşları için önemli hizmetler üretirken, Bursa’nın yaşadığı, ova yağmasında, betonlaşmada ve çevre sorunlarında “Halkın Avukatları’’ olma ilkesiyle baronun duyarlılığına önderlik etmiş; kadınlara, çocuklara yönelik şiddete ve tacizlere karşı etkin bir mücadele yürütmüştür.

Altun’u; nezaketi, vefası; kibirden uzak sevecen, demokrat kişiliğiyle de takdir ederim.

“NİÇİN ADAYIM?’’

2 dönemdir Baro Başkanı olan Gürkan Altun niçin yine aday?’’ diye sorayım ve sözü kendisine bırakayım:

“İlk yılımızda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL koşullarının olağanlaştırılarak özgürlüklerin kısıtlanması; Anayasa değişikliği ve referandum sürecinin OHAL koşullarında yapılarak hukuksuzluğun zirve yapması; genel seçim, yerel seçim ve pandemi derken nihayetinde baroların fikri sorulmadan yapılan Avukatlık Kanunu değişikliğiyle paralel baro yaratılmasına olanak sağlanması ve 60’ı aşkın baro başkanının fiili olarak gözaltına alınması…

Elbette bu süreçte tarihi yörüngesinden çıkarak tüm bu olumsuzlukları yaratan tarafta yer alan Türkiye Barolar Birliği yönetimine karşı mücadele…

Tüm itirazlarımıza karşın çıkarılan yasaya rağmen baroların tüzel kişiliklerini korumak için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi, başlatan insanlar olarak sonlandırmak istiyoruz. Bunun için yeniden adayım…”

 

TARAF

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne güzel demiş: “Bitaraf olan bertaraf olur.’’

Gazeteci “taraf’’ tır. Öyleyse ben de tarafımı açıklayayım:

Bir kentli ve yurttaş olarak Baro Genel Kurulu’nda “gönül oyum’’ Gürkan Altun’dan ve listesinden yana.

Gürkan Altun’un tekrar başkan seçileceği kanısındayım.

LİSTE

Liste demişken, Altun’un yönetim kurulu listesini yazayım:

Aslı Evke Yetkin, Ayşe Gonca Gülçin, Metin Öztosun, Nazlı Ceren Şendoğan, Nilay Parlar, Özge Yılmaz Türker, Yasemin Reçber, Yener Poroy, Yıldırım Hacıoğlu, Umut Mısır.

*******************************************

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delege adayları ise; Asude Şenol, Hüsniye Altın Yeşil ve Mefharet Öztürk Ceylantepe. (Bursa Barosu’nun delege sayısı 12 idi. Türkiye Barolar Birliği’nde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi Baroların etkisini kırmak için delege sistemi değiştirildi.)

Görüldüğü gibi listelerde kadın avukatlar ağırlıkta.

**************

Hukuk, gün olur herkese lazım olur.

Bursa Barosu Genel Kurulu’na başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.