Hava Durumu

BAŞARISIZLIK BİRİLERİNE YÜKLENEMEZ

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2020 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 16:41

Her şeye rağmen, zor da olsa kazanılan maçların verdiği moral ve takım arkadaşlığının birlikteliği güçleri oranında Menemen maçına kadar sürdü.

Artık Bursaspor un alacağı galibiyetlerden çok puan sıralamasındaki rakiplerin alacağı sonuçlar ön plana çıkmıştı. Yani Bursaspor’un süper lige çıkabilmesi artık elinde değildi.

Menemen maçına aynı hırs ve oyun anlayışı ile çıkan Bursaspor, beklemediği bir anda golü kalesinde görünce sıkıntılar başladı.

Bu sıkıntıyı da kısa süre sonra kazandığı penaltı ile üzerinden atan Bursaspor, ilk 45 dakikanın son bölümlerinde bir kez daha penaltı kazandı ve bu penaltıları tecrübeli ayak Selezynov gole çevirince ilk yarı Bursaspor un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı farkı arttırması beklenen Bursaspor her halde galibiyetin verdiği rehavet ile rakip oyuncuları kontrol etmeyi unutunca topu bir kez daha kalesinde gördü.(2-2)

Beraberliği sağlayan Menemen spor beraberlikten sonra Bursaspor kalesine daha fazla hücum yapmaya başladı. Sayısız gol fırsatlarını kaleci Çağlar önledi. Eğer Bursaspor berabere kaldıysa en büyük pay ilk golde hata yapmasına rağmen kaleci Çağlar’a borçludur.

Bursaspor ise bu güne kadar kazanılan maçlarda tecrübeli ayakların golleri varken, Menemen spor maçında tecrübeli ayaklardan ses çıkmadı. Hele ki Selezynov’un boş kale yerine dışarıya vurduğu top Bursaspor un bu maçı berabere bitireceğinin sinyaliydi.

Bazı maçlar vardır atamayana atarlar misali Menemen spora bu şans geldi. Ceza alanı dışında toptan korunmak amacıyla ellerin göğüs hizasındaki pozisyonda penaltı veriyorsa verilen iki penaltının günahını çıkarmaktan başka bir şey değildi. Ancak yine gününde olan Çağlar topu çelerek Bursaspor un mağlup olmasını önledi.

Sonuç olarak her oyuncunun bir alın teri varsa her hakeminde mutlaka bir hizmeti vardır ama adil kararlar sergilemesi gereken hakem sahada kendini yere atanla, gerçek faulleri ayıramazsa bence hakem sorgulanmalıdır. Hakemler hiçbir zaman bir pozisyonun etkisi altında kalmamalıdır. Kaldığı takdirde hatalar başladı demektir.

Diğer yandan Bursaspor un maç kazanamamasının hakemle bir ilişkisinin olmadığını hatanın tamamen Bursaspor un performansı ile ilgili olduğunu da belirtmek isterim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.