Hava Durumu

BAŞKAN AKTAŞ’TAN USTALIK DÖNEMİNDE YENİ AÇILIMLAR...

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2021 16:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2021 16:03

Geçtiğimiz hafta sonu Orhaneli’de 3 önemli etkinliği izleme fırsatım oldu.
İlki, 19 bin nüfuslu Orhaneli’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli ilçesine kazandırılan Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun hizmete açılışıydı.
İkincisi, Karagöz Mesire Alanı’nda Orhaneli Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin girişimleri ile Orhaneli Karagöz Mesire Alanı’nda düzenlenen Bursa Kamp ve Karavan Festivali ve aynı kapsamda gerçekleşen Yöresel Ürünler Festivali’nin açılışıydı.
Daha önce de Orhaneli’de Marmara Bölgesi’nin ilk rafting parkuru, Kocasu Çay üzerinde 8,5 kilometre uzunluğundaki alanda oluşturulmuş ve açılışı gerçekleşmişti.
Doğrusu Orhaneli son aylarda turizme yönelik etkinliklerle anılmakta... 
Bu etkinliklerde kuşkusuz Başkan Aktaş’ın alışılagelmiş yerel yönetim hizmetleri dışında yeni vizyonunun büyük etkisi var...

* * *

Başkan Alinur Aktaş, Orhaneli Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu'nun açılışında yaptığı konuşmada; Bursa’da altyapı ve çevre yatırımlarına öncelik vererek daha yaşanılabilir bir kent oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve ilçelerdeki vahşi çöp depolama alanlarının ıslahı konusunda önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.
Bursa genelindeki 29 vahşi çöp depolama alanından 25’ini kapatarak ilçelerdeki önemli bir çevre sonunu ortadan kaldırmış Büyükşehir Belediyesi...
Geri kalan 4 vahşi çöp depolama alının da önümüzdeki aylarda ortadan kaldırılacağını söyledi Başkan Aktaş.
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da ilçenin en önemli sorunlarından birinin atıklar olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi sayesinde bu sorunun tamamen ortadan kalktığını ve kabusun sona erdiğini söylüyor.
Bu sonuç gerçekten de 5-10 yıl geriye bakıldığında çevre sorunlarının giderilmesi açısında önemli çalışmalar.

* * *
AK Parti İnegöl Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak atıldığı siyasette
28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Aktaş bu dönem yerel yöneticilikte ustalık dönemini yaşamakta.
Başkan Aktaş Bursa’da ulaşım, turizm ve çevre ile ilgili çalışmaları sürdürürken, Orhaneli’de olduğu gibi hemen bütün ilçelerde de benzer çalışmalar gerçekleştirmekte.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa nüfusunun salt yüzde 1,5’ini oluşturan dağ ilçelerinin doğa turizmi için büyük bir hazine olduğunu belirterek, bu alanda önemli yatırımlar yaptıklarını söylüyor.
Başkan Alinur Aktaş, hedefleri iyi koymak için her bölgenin avantajlarını ve dezavantajlarını çok iyi bilmek gerektiğinin altını çiziyor ve her yörenin gereksinimlerine yönelik arayışlar içinde bulunuyor ve ona yönelik çalışmaları gündeme getiriyor.
Pandemi nedeniyle Bursa İpekyolu Film Festivali’nin ‘Bursa Film Festivali’ olarak yeniden başlatılması çalışmaları gecikse de Başkan Aktaş, dağ ilçelerinde de tarım, hayvancılık ve eko turizm anlamında önemli potansiyeli harekete geçirecek çalışmalar yapıyor.
‘Bizim Bursa’da turizm için derdimiz var’ diyen Başkan Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekili Osman Mesten de dış satımda Türkiye’nin ilk üç kentinde biri olan, sanayi, tarım ve ticarette güçlü bir kent olan Bursa’nın turizmden halk ettiğini alamadığını hatırlatıyor zaten.
Yani turizmde biraz daha çabaya gereksinim olduğunun altını çiziyor...
AK Parti İl Başkanlığı eşgüdümünde sürdürülen çalışmalarda ortaya çıkan gereksinim ve isteklere son derece duyarlı olduğu gözleniyor Başkan Aktaş’ın...
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.