Hava Durumu

BAŞKAN ERDEM’DEN ORGANİK TARIM

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2021 17:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 17:11

Başkan Erdem 2021 yılının ilk toplantısında Nilüfer’de tarım ile ilgili önemli konulara vurgu yaptı.

Organik tarım ve geleceğimiz için genetiği ile oynanmamış tohum üzerine ciddi çalışmalar yapan Başkan Erdem açıklamasında;

“İlçe yöre halkının ekonomik kalkınmasına organik tarım alanında yaptıkları güzel projelerin 2021 yılında devam edeceğini aktardı.

Gelecek yıllarda ülkemizde en büyük sıkıntılardan birinin tarım olduğunu bilmeyen yoktur, her geçen gün organik ürünlerinin azaldığını gören yerel yöneticilerimiz yaptıkları çalışma ile bölgelerine ve yöre halkına katkı sağlamak amacı ile çalışmalar yaptığını görüyoruz.

Başkan Erdem verimli tarım arazilerinin sanayi imarına açılmasını geleceğimize ihanet olarak kendi şahsi görüşüm olduğunu belirtmekteyim.

Domates, biber gibi ürünlerden yapılan mamulleri vatandaşlara sağlıklı gıda olarak sunmayı hedefliyoruz. Arı sertifikalı sütü de vatandaşlarımıza çiğ olarak satıyoruz.

Lojistik alanları da hazırlıyoruz. Konaklı'da eğitim alanımız olacak. İnsanların ‘Ben de bir şeyler yetiştirmek istiyorum’ dediği alanlar hazırlayacağız. Farkındalığı bu dönem boyunca yaygınlaştırarak devam ettireceğiz. Pazarcılarla bir sorunumuz oluşmayacak. Bölgemizde yetiştirilen ilaçsız ürünleri çiftçiden direkt bire bir alarak onlara da gelir elde etmelerini sağlayacağız. Bizdeki ürünler sertifikalı olacak” dedi.

“50 daireyi geçen yapılarda yağmur hasadının toplanması kararını aldık. Gri stoklama da vardı. Çatılarda ortak alanlarda kullanılmak üzere güneş enerjisi kararı da vardı. Bir imar planımızda Balkan Mahallemizde Emir Koop. da olduğu planda teşvik de ettik. Yüzde 10 emsal artışı da verdik. Bunu yapan sitelere, şu anda uygulanıyor. Yakın zamanda o arkadaşlar siteler kullanma izinlerini alırken bu imalatların yaptığını gördükten sonra kullanma iznini vereceğiz. Teşviklerde geç kaldık. Küresel ısınmanın etkileri çok fazla. Bursa’da da hissediliyor. Ormanla çevrili, Uludağ gibi su havzasının olduğu kentte yaşıyoruz, son verilere göre ciddi azalan 75 güne kadar inen su rezervine sahiptik. Bundan sonraki yıllarda artarak devam edecek. Küresel ısınmaya farkındalık ve önlem almazsak, 20 sene sonra, 10 sene sonra bu sorunlarla daha sık karşılaşacağız. Sitelere maliyet getirmeyecek. En azından kullandıkları suyun parasını ödemeyecekler, tasarrufa gidecekler” şeklinde konuştu. Nilüfer Bostanları’nda kooperatiflerle de işbirliği içinde olduklarına işaret eden Başkan Erdem, “Tek şartımız var. İlaçsız sağlıklı gıda üretimi. İlaçsız üretimden yapılan ürünleri vatandaşlarımıza vereceğiz. Arkadaşlarımız ülkenin çeşitli kooperatifleri ya da üreticileri geziyorlar. İlçemiz içinde 39 kadın derneğimiz var. Bunların büyük kısmı kırsalda yaşayan kadın dernekleri, yaptığımız kendi ürettiğimiz ilaçsız buğdayı onlara verdik, ekmek ve türevlerinin yapılmasını istedi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.