Hava Durumu

BAŞKAN SERTASLAN, "ÖYLE OLMAZSA BÖYLE OLUR" DEDİ

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2021 17:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 17:00

Önce hatırlayalım...
Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanı içinde kalan Kumla Mahallesi sahilinin beş yıl süreli hizmet sorumluluğunun kendilerine devredilmesini istemiş ve bu talepleri meclis kararıyla iki yıl önce gerçekleşmişti.
Gemlik Belediyesi'nin önemli bir sorumluluk üstlendiği devir talebinin amacı, yaz aylarında Kumla sahillerine daha iyi hizmet edilebilmesi için bazı plajları ihaleye çıkararak kiraya vermek, elde edilecek gelirle de burası için personel ihtiyacını karşılamaktı.
Gemlik Belediyesi'nin iki yıldır evdeki hesabı çarşıya bir türlü uymuyordu.
Çünkü sahillerin resmiyette sahibi konumundaki Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi'nin plajları işletilmek amaçlı ikinci şahıslara ihale izni vermiyordu.
İki yaz sezonu izin beklemekle geçiren Gemlik Belediyesi, vatandaştan gelen tepkileri de göz önüne alarak üçüncü yazı da boş geçmemek adına kolları sıvamış.
Dün görüştüğümüz Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'a seçim vaatlerinden olan Kumla'yı Bursa'nın en nezih sahili yapacakları sözünü hatırlatıp bugüne kadar bir gelişme yaşanmayışını sordum.
O anda bu konu üzerinde hem park bahçeler hem de fen işleri müdürlükleri yetkilileriyle görüşme halinde olduğunu aktararak şunları söyledi:
"Emlak Genel Müdürlüğü'nden müspet ya da menfi yanıt alamayınca Kumla plajlarına yapmayı söz verdiğimiz hizmetleri kendi bünyemizde hayata geçirmenin çalışmalarına başladık. İnşallah bu yaz Kumla'ya gelecek hem tatilci hem de günübirlikçi yurttaşlarımız bugüne değin hayal edilip ama bir türlü yapılamayan hizmetlerle karşılayacaklar."
Başkan Sertaslan'ın bu hizmetlerin neler olacağına ilişkin sorumuza yanıtı ise;
"Öncelikle sahil yoluna çoklu girişler sadece üç noktadan o da acil bir durumda araçla girilebilecek. Böylece trafik akışını da düzenlemiş olacağız. Denize girilebilinen 11 ayrı noktaya 11 beach club yapacağız. Bir tanesi de engelliler için olacak. Yine her yüz metreye duş,  soyunma kabinleri ve cankurtaran kuleleri konulacak. Ayrıca plajlarımızın tamamında şezlonglarımız olacağı gibi her biri 9 metre genişliğinde oturma grupları olacak."
Şayet bu gereksinimlerin yapılmasıyla plajların gelişi güzel bazı esnaflar tarafından hem gece hem de gündüz işgal edilmesinin de önüne geçilecek olması açısından önemli.
Yaz aylarında nüfusu 100 binlere ulaşan tatil beldesine başta zabıta ve diğer görevliler için personel ihtiyacının ne şekilde karşılanacağı sorusuna da başkanın yanıtı aynen şöyle oldu;
"Bunun içinde geçici görevlendirme yapmak suretiyle personel alımı yapacağız. Ayrıca oluşturacağımız zabıta noktasında vatandaşın bizlere ulaşımını kolaylaştıracağız."
Anlaşılan o ki, kentimizde denize girmek için en fazla talep gören sahillerden biri olan Kumla, bu yaz inşallah hak ettiği hizmetleri alacağını umut ediyoruz.
Başkan Mehmet Uğur Sertaslan'ın vaatlerinden biri de Gemlik-Kumla-Karacaali sahillerine her gün karşılıklı yolcu taşıyacak gezi tekneleri projesi var.
Bunun da planlamalarının yapılıp yaz sezonunda seferlere başlanması için BURULAŞ'a sunulup halen cevap beklendiğini hatırlattı.
BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapa ise böyle bir başvurunun kendilerine yapılmadığını yapılması durumunda gerekli iznin hemen verilebileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.