Hava Durumu

BAŞKAN YILMAZ SESSİZ AMA DERİNDEN İLERLİYOR...

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2021 17:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 17:09

Yerel yönetimler, yaşamı kolaylaştıran, kentleşmeyi insan ve toplumun gelişimine uygun planlayan demokratik güçlerdir.

Yönetişimde asıl olan, insan kaynağı ile kentin olanaklarını bütünleştirip, bireyleri yönetişimin, adil paylaşımın öznesi yapmaktır.

Bu kapsamda bölgeyi daha yaşanılabilir kılmaktır...

Yıldırım, diğer ilçelere göre daha zor bir bölgedir...

Dar alanda yoğun bir nüfus barınmakta...

Üstelik bu süreç hızlı ve plansız bir şekilde gelişti.

Kuruluşundan bu yana sırasıyla başkanlık yapan Zeki Ege (1989-1994), Cüneyt Karlık (1994-1999), Ramazan Altınöz (1999-2004), Zeynel Dal (2004-2009), Özgen Keskin (2009-2014), İsmail Edebali (2014-2019) Yıldırım’ın bu karmaşık ve plansız yapısını düzeltme adına çeşitli çalışmalar yaptı.

Kuşkusuz hızla gelişen bir kentin sorunları çözüldükçe de yenileri ortaya çıktı, çıkmakta.

* * *

Osmanlı İmparatorluğu 4. padişahı Yıldırım Bayezid’den ismini alan ilçenin şimdiki başkanı Oktay Yılmaz...

Yüzölçümüne göre barındırdığı insan sayısı çok yüksek Yıldırım’ın...

Günümüzün kentlisi belediyesinden salt alt yapı ve rutin hizmetleri değil; değişim, dönüşüm ve gelişime odaklanan bir yaklaşım bekliyor.

Bir yandan rutin işler sürerken, kentin daha yaşanabilir olması için kimi dönüşümlerin ivedilikle ele alınması gerekiyor.

Doğayı, sanayileşmeyi, eğitimi, teknolojiyi, konutlaşmayı insanı kendine yabancılaştırmadan kentleşmede buluşturarak; “herkes için yaşam kolaylaşsın!” anlayışı egemen Yıldırım’da.

Ekonomisiyle, iş gücüyle, üretimiyle, eğitim yaşamıyla, sosyal yaşamıyla Bursa’nın önemli değeri olan Yıldırım’da, yaşamın her alanında en iyiye ulaşmak için yola çıkan Başkan Oktay Yılmaz, görev aldığı günden bu yana sessiz ama derinden çalışmalarını sürdürmekte.

* * *   

Yıldırım’da gerçekleşen, süren ve planlanan birçok proje var.

Yıldırım ilçesinin saklı hazineleri arasında yer alan cadde ve sokaklarında gerçekleştirilen cephe sağlıklaştırma projeleri örneğin.

Balaban Mahallesi’ndeki mesire alanında ilçe sakinlerini doğayla buluşturarak aileleri ile keyifli zaman geçirebilme olanağı sağlayacak çalışmalar ayrıca...

Salgın tehdidinin ardından normalleşme adımları tamamlandığında Balaban Mesire Alanı’nda vatandaşlara doğayla kucaklaşarak nefes alma olanağı sunacak projeler...
Çocukların ve gençlerin sağlıklı yaşamın temel unsuru olan sporla iç içe yetişmeleri için yeni spor tesisleri devreye sokuluyor, eskileri yenileniyor.

Sokak aralarında kurulan, iklim koşullarına karşı elverişsiz olan pazar yerlerinin yerine modern ve çok amaçlı kullanıma sahip kapalı pazar alanları inşa edilmekte.

Mevlana-Ulus mahalleleri kentsel dönüşüm projesi doğrultusunda yapımını tamamladığı Hümahatun Evleri’nin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

İlçe sakinlerinin sağlık hizmetlerinden kolay ve kısa sürede yararlanması için aile sağlığı merkezlerinin de Yıldırım’a kazandırılması çalışmaları sürüyor.

Bünyesinde, 288 kişilik kütüphane alanının yanı sıra, seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuarı, grup çalışma odaları ve kafeteryanın bulunacağı kütüphane çalışmalarının büyük çoğunluğu tamamlandı.

* * *

Değirmenlikızık Bahtiyar Güneş Parkı ile hemşehrilere nefes aldıracak, yaşamın stresinden uzaklaştıracak ve çocukların eve hapsolmadan doyasıya oynayabileceği bir alan oluşturulması için çalışmalar sürmekte.

Millet Kapalı Pazar Alanı, Mollayegan çocuk Aktive Merkezi, Yiğitler Kent Parkı Projeleri sırada...

Başkan Oktay Yılmaz, Büyükşehir ve Ankara’nın büyük destekleri ile eşgüdüm halinde çalışmalarını sessizce sürdürmekte dönem sonu bambaşka bir Yıldırım’ın ortaya çıkması için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.