Hava Durumu

BEKA MESELESİ ( 1 )

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2022 17:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 17:27

               Yetkili ağızdan çıkan sözlere bakarsak 2023 yılı genel seçim yılı olacak gibi… Tabi ki başımızdakiler ülkenin başına büyük sorunlar çıkarmazlarsa… Zira dış politikada yürütülen siyasi manevralara bakarsak, bilhassa Yunanistan ile aramızdaki , eskiden beri devam eden ve üzerinde büyük bir baskı oluşturan ekonomik sorunları çözmekte aciz kalan siyasi iktidarın , tekrar iktidarını koruması için legal yada illegal her türlü yolu deneyeceği açıktır.

             Ülkede halkın zararına bir hava estiğinde, döviz yükseldiğinde, enflasyon çift haneli rakamları aştığında ‘’ hemen dış güçler yaptı ‘’ kozu ileri sürüldü. Ama her şeyi dış güçler organize ediyorsa, sen  , niye orada oturuyorsun? Diyen bir halk da yok.

             Adam yarım yamalak bilgisi ile defalarca kameralar karşısına çıkarak, ‘’ Faiz sebep, enflasyon sonuçtur ‘’ diye fetvalar verdi… lakin piyasada tam aksi tesir yarattı. Faizler düştükçe pahalılıkta arttı. Hükümet Politika faizini % onbuçuğa kadar düşürdü. Ama bu millet politika faizinin, Merkez Bankasının bankalara verdiği kredilere uyguladığı faiz oranı olduğunu bir türlü kavrayamadı. İşin aslı, faiz lobisi Bankalar, Devletten on buçukla kredi alıyor yüzde otuzla  vatandaşa vererek tatlı karlar elde ediyor. Sayın Cumhurbaşkanın açıkladığı politika faizi düştükçe faiz lobisi daha çok semirecektir.

            Her seçimden önce Milli duyguları galeyana getirmek amacı ile Sayın Cumhurbaşkanı hedef şaşırtmak için ‘’ Rahip Bronson için ‘’ bu fakir bu görevde olduğu sürece, o teröristi alamazsın ‘’ dedi. Aradan altı ay geçmeden uçağa bindirip ABD ‘ye yolladı. Kaşıkçı cinayetinden sonra SUUD Prensini katillikle suçladı, ama aradan kısa bir süre sonra üç beş dolar uğruna canciğer olunmadı mı? Katil Sisinin elini sıkmam dendi, dünya kupası maçına gittiğinde elini sıktı. Bu misalleri çoğaltmak mümkün.

 

Bu  seçimler öncesi iktidarın başı, durup dururken ortaya “ülkenin beka meselesi var” diye bir sorun atabilir. Toplumun büyük bir çoğunluğu da düşünmeden,  taşınmadan, bekanın ne olduğunu dahi araştırmadan “Erdoğan söylediyse vardır bir bildiği” biçiminde kabullenir. Bu çoğunluğa sorsanız belki beka kelimesinin lugatta ne manaya geldiğini dahi bilmez. Siyasi iktidarın nimetlerinden faydalanan “yağdaş ve yandaş” medya mensupları da geri kalır mı? Onlar da her akşam açık oturumlar da beka konusunda sayın cumhurbaşkanını haklı çıkarmak için bir sürü argümanlar üretecekler, yazılı basında da her gün bu konu işlenerek, toplum üzerinde bir algı korku sarmalı oluşturup, bu algıyı da yönetmek için çaba sarfedecekler.

Bir defa şunu iyi anlamak lazım. İnsanların ve devletlerin beka sorunu diye bir kaygısı olamaz. Zira lügatlara bakarsanız en basitinden beka kelimesinin karşılığı, süreklilik ve sonsuzluk ifade eder. Mezarlıkları ziyaret ettiğiniz de görmüşsünüzdür. Her taşın başında “Hüvel Baki” yani sadece Allah CC ebedi bir bakidir yazar. Düşündürücüdür ki kendilerini baki zannedenler, zamanla yok olup gitmişler, yerlerini yenilere bırakmışlardır. Mezarlıklar kendilerini hiç ölmeyecekmiş zannedenlerle doludur. Sonsuz olmak yaratıcımıza ait bir sıfattır. Çünkü yaratılmış olan her şey fanidir. Zamanla biter, yok olur ve ölürler. Peygamberler dahil kimse bu dünyaya çivi çakıp ebedi kalmadı. Dünyamız ve içindekiler fani, cenabı hak ise bakidir. Geçmişte nice ümmetler, milletler yaşadılar devletler imparatorluklar kurdurlar, neticede zaman bu hayatları törpüleye törpüleye bitirdi ve göç edip terki diyar ettiler, yerine başka unvan ve isimlerle yenileri geldi. Türkiye nin beka sorunu diye bir sorunu yok.

    Devam Edecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.