Hava Durumu

BELEDİYE DENETİM YAPIYOR MU?

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2021 17:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 17:10

Suça ortak olmayalım…

*

Bursa’da hangi belediye yapı ruhsatı ve oturma izin verdikten sonra gidip binaların özellikle işyerlerinin yapısal durumunu kontrol ediyor?

*

Her depremden sonra olağanüstü toplantılar yaparak acil tedbirler alınıyor ancak hangisi uygulama giriyor?

*

Buradan ülkemizdeki tüm belediye başkanlarına sesleniyorum.

Bölgelerimizdeki iş yeri yapılarını kontrol edelim.Kaç binanın kolonlarının kesildiğini görmüş oluruz. Aynı zamanda deprem olmadan önce tedbirimizi almış oluruz.

*

Cinayete teşebbüstür kolan kesmek.

Özellikle son yıllarda Elazığ ve İzmir depreminde gündeme gelen binaların altında bulunan dükkânların alanı genişletmek amacı ile taşıyıcı kolonlarınkesilmesihangi insanın vicdana sığar.

*

Mülk sahipleri işyerlerini büyük mağazalara kiraya vermek için binanın taşıyıcı kolonları kesmekte tereddüt etmemekteler.

*

Taşıyıcı kolonlar adı üzerinde bir binayı ayakta tutan en önemli taşıyıcı unsurlar. Hiçbir şekilde kesilmemesi, zarar verilmemesi gerekiyor.

*

Kablo geçsin diye ufak bir delme işlemi bile yapılamaz.

Dört ayaklı bir masanın ayağı gibi düşünmek lazım üçayak üzerinde masa durur mu? Duruyorsa bile tesadüfen duruyordur. Elbette binanın iskânı verildikten sonra düzenli taşıyıcılar duruyor mu diye kontrol edilmiyor.

Çünkü bunu kesmek mantıklı bir şey değil, bindiğin dalı kesmektir, belediyeler de sürekli kolonlar duruyor mu diye kontrol edemez.

*

Örneğin 99 depreminden sonra Marmara bölgesinde zemini sağlam olmayan bölgelerde tüm binalara kontrole gidilmişti. Zemininden emin olunmayan bölgelerdeki binaların beton kalitesine, kullanılan çimento miktarına, çimento ile demir aralığına bakılıyor.

*

Bazı müteahhitler ruhsatı aldıktan sonra bodrum katlarda perde betonları kesip o daireleri satabilmek için pencere açıyor. Bu da binalara ciddi zararlar veriyor.

*

Kendi binasının kolonunun kesilmiş olduğundan şüphelenen herkes hemen belediyeye başvurmalı.

*

TSE’ye uygun olmayan kaç yapımız var?

Veri bankası kurularak bu tarz yapıların acil olarak yıkılması gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.