Hava Durumu

BELKİ SESLER DUYULUR

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2021 17:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 17:24

TAPUDA VATANDAŞ RAHATSIZ

Tapu dairelerine yeni gelen sistem içler acısı olmaya başladı. Bir imza için bir saat yirmi dakikadan fazla sırada bekleniyor. Covid-19 salgını olmasına rağmen insanlar iç içe sosyal mesafe kurallarına uymadan sıra bekliyor. İnsanlar imza ve imza yazım aşamasını ayrı katlarda yapıyor. Alt kattan üst kata çıkana kadar memur dışarı çıkıyor gelmediğini görünce içeri giriyor. İnsanlar bir aşağı inip bir yukarı çıkıyor, yaşlılar üst kata çıkıyor bulamıyor.

Vatandaşa hizmeti kolaylaştırmak adına yapılan bu işlemleri zorlaştırmanın kimseye faydası olmaz.

ÖĞRENCİSİ OLANIN YÜKÜ AĞIR

İlköğretim okulunda bir veli ile yaptığımız sohbet içinde geçen bir diyaloğu siz değerli okurlarıma aktarmak istiyorum.

Okulun temizlik görevlisini yetersiz olduğunu ve velilerin okul perdelerini kendi evlerinde yıkadıklarını belirtiyorlar.

Bazı okullarda okulun en iyi öğretmenin sınıfına öğrencisini kayıt yaptırmak için bağış adı altında para talep edildiğini belirtiyorlar. Eskiden sınıflarımızı, öğretmenlerimizi okulun açıldığı gün öğrenirdik. Çalışkan-tembel ya da parası olup daha iyi sınıf öğretmenine düşen öğrenci ayrımı olmazdı. Hepsi iç içe öğrenirdi. Daha çocuklar ilkokula başlar başlamaz sınıf farkındalığı ile karşılaşıyor. Öğretmenin iyisi kötüsü; öğrencinin tembeli çalışkanı ya da fakiri zengini… Bakalım daha neler göreceğiz.

Dar gelirli aileler tespit edilip okullarında destek yapılması gerekir.

TİCARETİN KALBİNDE CAMİİ BİTİRİLMİYOR

Nilüfer ticaret merkez camii inşaat bir türlü bitmiyor… 130.000’e yakın çalışanın olduğu bölgede 3.500 yakın iş yerinin yardım edilirse camii biter. Her işyeri 10-TL bağış yapsa kısa sürede tamamlanır camii.

EMLAK YÖNETİMİ MEZUNLARI ATAMA BEKLİYOR

Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü mezunları uzun süredir atama sayısının azlığı ile ciddi mağduriyet yaşamaktadırlar. 30 bini aşkın mezun tek ses; 'sesimizi duyan var mı?' tapu ve belediyelere atama bekleyen binlerce mezun var. Her geçen gün bölüm mezunları artmaya devam etmektedir.

Kürsüye geldiklerinde aslan kesilen yöneticiler icraata geldiklerinde sesleri duyalım lütfen...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.