Hava Durumu

BÖYLE FUTBOL OLMAZ OLSUN!

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2021 16:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 16:05

Futbolda söylem ve eylemler bir olursa başarı yakalanır. Galibiyet için hem söz vereceksiniz, hem de mücadele ortaya koymayacaksanız, böyle futbol olmaz olsun demek gerekir. 

Gol atmanın veya gol yemenin önemli olmadığı bir maçta oynuyor gibi oyun oynamaya kalkarsanız bu sonuç size göre başarı sayılabilir ama Bursaspor’a yakışan bir oyun şekli olamaz.

Sonuçta rakip maçı 4-1 gibi farklı bir skorla tamamlarken, ne formanın ağırlığını ne de armanın önemini ortaya koyamadınız.

Bu takıma hangi Teknik Diraktör gelirse gelsin, alınan bu sonuçların dışında bir sonuç alması beklenemez.

 Futbolcular önce kendine çeki düzen vermesi gerekir. Siz rakibe boş alan bırakarak hangi gücünüze güveniyorsunuz da rakibin daha rahat oynamasına izin veriyorsunuz?

Artık söyleyecek bir sözünüzün olduğunu düşünemiyorum. Sahada ne yaptığınızı, nasıl oynadığınızı maçın tamamını izleyin de biraz utanın yeter…

Rakip Ümraniyespor size üçüncü bölgede baskı uyguluyorsa, oturup da biraz düşünmeniz gerekir. Bu takımın hızlı hücum yapamayacağını, sürekli geri pas ve yan pas yaparak rakip takımlara her zaman avantaj sağladığını artık bilmeyen takım kalmadı.

Rakip takım toplu hücum ve toplu savunma yaparak 4-1’lik bir sonuç elde edebiliyorsa futbolu kuralına göre oynuyor demektir.

Futbol basit oynanan bir oyun olmasına rağmen nedense topu alan oyuncu rakip oyuncu arasına girerek topu rakibe kaptırıyor ve arkadan rakibi izliyorsanız biraz kendinizi sorgulayın.

Rakip kaleye atılan golde ortaya konulan oyun nasıl takdir ediliyorsa, uzun paslar yaparak rakibe kaptırılan toplar, kaleye yapılan ortalar, takım hücuma kalktığında 5 kişiyle hücum yapılıyorsa kısa paslar rakibe kaptırılıyorsa, kaleye vurulan toplar nasıl auta gidiyorsa bu oyun şekli elbette eleştirilecektir.

Bazı şeyleri öğrenmek istemiyor olabilirsiniz ama en azından rakibin oynadığı oyuna bakarak ders alsanız bu bile size yetecek ama ne yazık ki bunu da bugüne kadar göremedik.

Öncelikle yönetim ve oyuncular bir araya gelmeli ve çözüm yolu bulmalıdır. Bu sorunlar çözümlenmeden gelecek bir Teknik Direktör birkaç maç sonra yine görevi bırakacaktır.

Eskiden böyle bir takıma başarı için gelen teknik direktörler, bugün neredeyse üç dört maç sonra nasıl olsa ayrılırız diyerek, tazminat için gelmeye başladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.