Hava Durumu

BU HATALARLA MAÇ ANCAK BÖYLE TAMAMLANIR

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2020 16:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 16:21

Bursaspor’da gençler, kolayı zora soktu. 3-0 öne geçen Bursaspor bu avantajını koruyamadı. En büyük hatalar yine tekrarlandı.

Yüksek toplarda başarısız olan Timsah’ın ceza alanı içinde topla çok oynaması her zaman başına dert açmıştır. Oysa rakipler ceza alanı içindeki topları mümkün olduğu kadar kaleden uzak tutar ki gol olmasın diye…

Diğer bir hatamız ise hücum ve orta alan çok iyi top kullanarak, topu sağdan sola, soldan sağa atarak rakibini dengesiz yakalayıp gol buluyorsa, atılan bu gollere korumak içinde yine hücum oyuncularının savunma yapmaları gerekirdi. Cumartesi günü maçta var mıydı? Bence yoktu hele ki atılan 3 golden sonra bu oyunu beceremedik ne yazık ki…

Bazı pozisyonlarda müsait pozisyon bulan oyuncular ne yazık ki bu fırsatları da bencillik yaparak cömertçe harcadılar. Bu yetmezmiş gibi savunma anlayışlarını unutarak rakibe yine boş alanlar bıraktılar. Bu boşluğu iyi kullanan Tuzla amacına tecrübeli oyuncuları sayesinde ulaştı ve 3-3 lük beraberliği sağladı.

Bakalım bunun hesabını kim veya kimler verecek… Eğer birkaç tecrübeli oyuncu alınamazsa bu yıl da işimiz zor demektir. Bu oyun bize belirli bir süre başarıyı getirir ancak istikrarı getirmez. İstikrar da devamlılık olmalıdır. Tuzla karşısında atılan 3 golden sonra mutlak galip gelmesi gerekirken bir puana şükrediyorsa bu işi başaramazlar.

3-0’lık bir avantaj korunamıyorsa Mustafa Er ve ekibi de kendilerini sorgulamalıdır. Bu sorgulama yapılır ve gerekli önlemler alınır ve hatalar en aza indirilirse belki bazı maçlar kazanılır ama bu maç kazanma şekli Bursaspor’un süper lige çıkmasına yeterli olmaz.

Önemli olan bundan sonraki maçlarda takımın performansının 90 dakikaya yayılmasıdır. Belirli dakikadan sonra sadece hücumu düşünen ve savunmaya katkısı olmayan oyuncunun bu takımda yer almaması gerekir. Bazen bir kişinin yaptığı hata takımın kaderini değiştirir. Galip gelirken nasıl yardımlaşma ortaya çıkıyorsa, topu rakip kaptıktan sonrada savunma anlayışı yine hücum hattından başlamalıdır.

Bursaspor’un Tuzla karşısında ki bu oyun şekli olmayınca kısa sürede kazanılan gol avantajı korunamadı ve maçı ancak berabere tamamlayabildi.

Genç oyuncuların sahada biraz daha dikkatli olmaları ve oyun kuralları çerçevesinde oyun ortaya koymalıdır. Aksi durumlar takımın eksik kalmasına sebep olmaktadır. Bu oyun şekli takımın çöküşünü hazırlar…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.