Hava Durumu

BU SEFER KARŞINIZDA CHP’NİN DEĞİL, ABD’NİN ADAYI VAR.

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2023 16:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 16:38

ABD neden muhalefete destek veriyor, Erdoğan’ı istemiyor.Batılı ülkelerin ve ABD’ninbüyükelçisineden belirli zamanlarda muhalefet partilerinin yetkilileri ile bir araya gelirler, birbirlerini ziyaret edip dururlar.

Bunun en güzel cevabını Türkiye'ye karşı çıkışlarıyla tanınan ABD SenatörüBobMenendez 2024 Mali Yılı Dışişleri Bakanlığı Bütçe Talebi oturumunda Dışişleri Bakanı Blinken’e sorduğu soruda madde madde sıraladı.

ABD New Jersey Eyaleti Senatörü Menendez'inbakana sorduğu soruda sıraladığı konular ile bahsi geçen ülkenin hangisi olduğunu düşünürsünüz diyerek başladığı konuşmasında bakın ne diyor;

Hangi ülke önceden provokasyon olmadığı halde başka bir ülkenin (Yunanistan) hava sahasını ve karasularını ihlal eder? Başka bir ülkenin (Yunanistan) münhasır ekonomik bölgesinde kim tatbikat yapar? ABD yasalarını da ihlal ederek Rus askeri teçhizatını kim satın alıyor? Hangi ülke neredeyse tüm diğer ülkelerden daha fazla avukat ve gazeteciyi (FETÖ ve PKK’lıları kastediyor) hapse atıyor ve ana siyasi rakibini (Demirtaş’ıkastediyor) seçimden önce hapse atıyor? Hangisi bir Avrupa Birliği üyesi devletin kıta sahanlığında araştırma yapma hakkını zorla engellemeye çalışır? Hangisi Rusya'ya karşı uygulanan AB yaptırımlarına katılmakla kalmayıp, Rusya'ya yaklaşık 800 milyon dolar değerinde mal ihraç etti? Hangi ülke Suriye Demokratik Güçleri (SDG, YPG, PKK) gibi ABD müttefiklerine yönelik olanlar da dahil olmak üzere, Irak ve Suriye'de devam eden hava saldırıları düzenliyor? NATO'nun son derece kritik olan genişlemesini kim durdurdu? Hangisi bir AB ülkesini (Kıbrıs) 40 bin askerle işgal etmeye devam ediyor ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek ve Birleşmiş Milletler tarafından dondurulan bir bölgeyi (Kıbrıs Kapalı Maraş) açmaya çalışıyor? Milyonlarca Yunan Ortodoks vatandaşının dini liderinin dini özgürlüğünü kim engelliyor? UNESCO taahhütlerini ihlal ederek kim bir kiliseyi (Ayasofya) camiye çevirdi? ABD personelinin tutuklanması ve hapsedilmesinin sorumlusu kim?

Devam eden diyaloglarında senatör bahsi geçen ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Şimdi sıradan bir ABD senatörü bu kin kusan tavırlarını esasen Erdoğan’a karşı söylüyor. Onların bu acılarını ortadan kaldıracak, batının çıkarlarını kayıtsız şartsız yerine getirecek bir iktidar istiyorlar.

Batının koyduğu ambargolara uymayan, hava sahasını kapatmayan Erdoğan’a bunları neden yapmadığını soran; sözde Solcu, Milliyetçi, İslamcı, Kürtçü, Atatürkçü ittifakın seçimleri kazandığını düşünün.

Türk milletinin üzülmesini bir an bile düşünmeyen bu muhalefet bloğunun, iflah olmaz Türk düşmanı ABD’li senatörü üzmeyecekleri bugüne kadar yaptıkları ile ortadadır.

Ülkeniz işgal edildiğinde köle olmuyorsunuz, zihniniz köleliği benimsemişse; artık müstemleke ruhu beyninize yerleşiyor, bu durum kendiliğinden doğal davranışlarınız haline geliyor, efendinizin arzu ve isteklerini yerine getiriyor.Efendinize karşı hizmetkar davranışlarınız sizde mutluluk hormonu salgılıyor. Ama bu aşamadan sonra siz artık efendileriniz nezdinde, kayıt ve takip için gerekli olanherhangi bir sayısınız.

Bunlardan biri de ABD de yaşayan, sürekli Erdoğan’ı tehdit eden kaçak FETÖ’cü Uslu, sosyal medya hesabında “Bu sefer karşınızda CHP’nin değil, ABD’nin adayı var” diyor.

Hadi görelim bakalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.