Hava Durumu

BU ŞEHİR O’NU HİÇ YALNIZ BIRAKMADI Kİ...

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2023 15:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 15:37

Başkan Erdoğan 4 yıl aranın ardından Bursalılarla yeniden buluştu.

Gökdere Meydanı’nda Bursalılara seslenmeden önce Kent Meydanı’ndan itibaren Altıparmak, Atatürk caddesi, Setbaşı’nda otobüsle yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Gökdere Meydanı’nda Toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada gündeme yönelik önemli mesajlar verdi Bursalılara.

Bursa’mızın da içinde bulunduğu kuraklığa dikkat çekti ve Gemlik Büyükkumla Barajı'nın açılışını yaptığı gün kuraklığa karşı çözümün baraj olduğunu vurguladı.

Erdoğan Bursa’dan memnun ayrıldı...

* * *

AK parti İl başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi kentin önemli noktalarına astırdığı önemli ve ilginç pankartlar ve afişler göze çarptı.

Bu şehir Seni Hiç Yalnız bırakmadı’ afişi bunlardan biri ve en anlamlı olanıydı.

Gerçekten de Bursa AK Parti’ye bütün genel ve yerel seçimlerde destek verdi.

Bursa bu gün Türkiye’de en büyük AK Parti’li belediyeye sahip.

Miting alanının hınca hınç dolup taşması Bursalıların bu ilgisinin sürdüğünün kanıtı olsa gerek...

Bursa, önümüzdeki seçimlerde de Türkiye Yüzyılı’nın tarihini yazmaya aday, desek eksik olmaz sanırım.

* * *

Başkan Erdoğan’ın Gökdere Meydanı’ndaki miting alanına otobüsle hareket ederken, Bursa caddelerinde vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunmalarını da belirtmek gerekiyor.

Açılan, "Türkiye'nin Markası TOGG Bursalıların 6'lı masaya karnı tok", "Yerli milli Gemlikli", "Bize bu gururu yaşatan Cumhurbaşkanımıza Bursa olarak teşekkür ediyoruz" pankartları dikkat çekiciydi.

Kent Meydanı’ndan Altıparmak, Atatürk Caddesi ve Setbaşı'ndan Gökdere Meydanı’na kadar yol boyunca on binlerce Bursalının Türk bayraklarıyla sokaklara dökülüp Başkan Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunması ve karanfiller sunması önümüzdeki seçimde Bursalıların Erdoğan’a aynı desteği sürdüreceklerinin kanıtı saymak yanlış olmaz.

* * *

Başkan Erdoğan’ın Bursa mitingi için ‘Bursa iyi hazırlanmış’ demek eksik olur...

Gerçekten de AK Parti Bursa İl, ilçe örgütleri ve Büyükşehir Belediyesi’nce çok iyi hazırlanmış.

Her ayrıntı düşünülmüş...

Dahası yol boyunca O’nu karşılamak için bekleyenler ve miting alanını tıka-basa dolduranların heyecanı da gözlerden kaçacak gibi değildi.

Başkan Erdoğan’ın da zaten konuşmasında bunu, ‘Aramızdaki bu gönül bağından aldığımız güçle önce 2023 imtihanını başarıyla vereceğiz, ardından ülkemizi dünyaya yükselteceğiz...’ demesi Bursalıların O’na moral verdiğinin kanıtıydı.

Ki, ertesi gün İstanbul programından bundan söz etmesi bunu doğruladı.

* * *

Başkan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Bursa’da eğitimde ana okuldan liseye çeşitli ilçelerimize 127 yatırımın açılışı yapıldı.

Özellikle DSİ tarafından 1 milyar 745 milyon liralık yatırımla tamamlanan 14 milyar metreküpün üzerinde su depolama kapasitesine sahip Gemlik Büyükkumla Barajı hizmete açılışı bir çok kent gibi kuraklık yaşayan Bursa için önemliydi.

Bununla birlikte ayrıca 14 milyar TL'lik yeni yatırımların da Bursa’da sürdüğünü bildirdi Başken Erdoğan.

Başkan Erdoğan, Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'daki tarihi çarşı ve Hanlar bölgesine de hak ettiği tarihi silueti kazandırılmasını da önemsediğini belirtti.

Ne ki, yılan hikayesine dönen Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nın 2025 yılında artık hizmete açılacak olması çok gecikse de son tarih olarak bir ‘Başkan Erdoğan’ sözü olarak Bursalıların hafızalarda artık...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.