Hava Durumu

BURSA 2023 SİYASİ SAVAŞLARI ERKEN BAŞLADI!

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2021 19:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2021 19:15

 Siyasi kulislerde; "Ortaya çıkan kaçak dağ evi, buzdağının görünen tarafı. Eski bakan başta olmak üzere birçok önemli isim ile ilgili dosyaların hazır olduğu, yeri ve zamanı geldiğinde kamuoyuna duyurulacağı, açılan her dosyanın siyasi arenada deprem oluşturacağı" dilden dile dolaşıyor.  
EHLİYET VE LİYAKAT
     Eğitim, son derece önemlidir. 19 Temmuz 2016 tarihinde ilk defa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Kütahya ilinde atanan Bursalı hemşehrimiz Sayın Sabahattin Dülger, sadece ve sadece 4 ay 10 gün (9 ay 10 gün değil) bu vazifeyi yaptıktan sonra, 11 Aralık 2017 tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine  atanmış. Sadece 4 ay 10 günlük (9 ay 10 gün değil) İl Milli Eğitim Müdürlüğü tecrübesi bulunan Dülger'in, hangi kriterlere göre Bursa gibi son derece önemli bir metropolde eğitiminin başına geldiği, anaokulu öğrencisinden tutun da öğrencilerin dede ve nineleri tarafından bile merak konusu oldu.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger


     Sayın Sabahattin Dülger, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yaptığı 4 ay 10 günlük sürede (9 ay 10 gün değil), ne tür başarılar elde etti ki Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanarak ödüllendirildi!.. 
     Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Sayın Dülger ile birlikte onu bu göreve atayan bürokrat ve siyasi erklere hatırlatmakta kamusal fayda görüyorum.
     Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'in  Nisa Suresi 58. Ayetin de diyor ki; "Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah herşeyi işitmekte, herşeyi görmektedir. " 
     Allah rahmet eylesin, bir büyüğümüz; "Bir iş için aradığınız adamda sırasıyla şu üç vasıf bulunmalı." derdi. 
"1. İşini iyi bilen ve yapan (Liyakat ve ehliyet sahibi)
2. Doğru ve dürüst
3. İnançlı ve dindar."  
     Biz de"Kıymetli büyüğümüz, inançlı ve dindarlığı birinci sırada bulunması gerekmez mi? Siz onu üçüncü sıraya bıraktınız."
     Rahmetli büyüğümüzün cevabı çok manidar idi;
     "Siz, camiye imam arıyorsanız, dediğiniz doğru. Ama işe adam arıyorsanız, doğrusu adamın önce işini bilmesidir. İşini bilmeyen bir doktor, beceriksiz bir avukat veya aciz bir siyasetçi, inançlı ve dindar olsa ama doğru ve dürüst olmasa ne faydası  var? Öyleyse doğru sıralama budur."
     Kamusal fayda gereği hatırlattığım Yüce Allah'ın ayeti ve kıymetli bir büyüğümüz ile geçen bir diyoloğun ardından, kıymetli büyüğümüz İçişleri eski Bakanı Sayın Efgan Ala bey ile kıymetli Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat'a sormak istiyorum; 
     "11 Aralık 2017 tarihinden bu yana Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Sayın Sabahattin Dülger, yaklaşık 3,5 yıldır sürdürdüğü bu görevde hangi başarıyı gösterdi?"
     Verilecek cevabınız yoksa, ehliyet ve liyakat gözetilmeden yapılan bu atama nedeniyle 3,5 yıldır  kargaşa, kaos ve başarısızlık yaşanan Bursa Milli Eğitimi'ni bu durumdan bir an evvel kurtarın ve ehliyet, liyakat sahibi bir yöneticiyi başa getirin. 
     Geçen hafta yayınlanan, "Patron, mutlu son istiyor!" başlıklı yazımın ardından eli öpülesi ninem ile pek sevgili ve kıymetli patronum Orhan Efe'nin korkusundan, Keles Kıranışıklar Köyü'nde bulunan dayımın evine kendimi zor atmıştım. Aldığım son istihbari bilgiler, eli öpülesi ninemin ve patronumun bana olan kızgınlığının henüz geçmediği yönünde. Bu yüzden Keles Kıranışıklar Köyü'ndeki zorunlu ikametim, bir süre daha devam edecek gibi duruyor.  Yazım bu hafta biraz kısa oldu. Patron Orhan Efe'nin talimatı ile (elektronik olan-olmayan) posta kutuma, gazete editörleri tarafından el konulmuş. Ayrıca gazetenin şahsıma verdiği cep telefonum iletişime kapatılmış. Kuşlarım ile irtibatım, son derece kısıtlı. Bu yüzden yeterince kulis bilgisi alıp, sizlere aktaramıyorum. 
     Elimde olmayan bu teknik aksaklıktan dolayı, tüm okuyucularımdan özür diliyor, eli öpülesi ninem ile pek sevgili ve kıymetli patronum Orhan Efe'nin bir an önce kızgınlıklarının geçmesi için, ağzı dualı okuyucularımı göreve davet ediyorum. 


     Her Pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim. 
     Bursalı Kuşçubaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.