Hava Durumu

BURSA AK PARTİ’DEN TÜRKİYE'NİN İLK İNTERAKTİF DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2021 16:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 16:02

Sosyal medya hızla gelişen yapısı ile gerek dünyada gerekse ülkemizde siyasetten ekonomiye, bilimden sanata, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda önemli bir dönüşüm yaşanmasına neden oldu.

Bu özelliği nedeniyle sosyal medya siyasi tercihleri etkileyen önemli bir belirleyici konumuna ulaştı.

Türkiye’deki siyasi parti ve parti genel başkanlarının sosyal medya kullanımlarına baktığımızda AK Parti, MHP ve CHP’nin birçok sosyal medya aracını aktif olarak kullandığı görülüyor.

Bu üç siyasi parti hem kurumsal sosyal medya hesapları aracılığıyla hem de parti genel başkanlarına ait şahsi sosyal medya hesapları aracılığıyla hedef kitleye en hızlı ve en etkili şekilde ulaşma amacı gütmekte.

Yani sosyal medya yaşamımızın her alanında olduğu gibi siyaset alanında da en etkili iletişim araçlarından biri haline gelmiş durumda.

Ne ki AK Parti, kurulduğundan bugüne teknolojiyi ve bu alanı en iyi kullanan parti konumunda.

Öyle ki bu konuda bünyesinde bir başkanlık bile oluşturdu.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri değişen dünyada çok önemli hale gelmiş bulunmakta.

* * *

Geçtiğimiz yıl salgınla mücadele kapsamında gerçekleştirilen Türkiye'nin en yüksek katılımlı online bayramlaşma programının ardından, bu kez de AK Parti Bursa İl Başkanlığı Türkiye'nin ilk interaktif danışma meclisi toplantısı gerçekleştirdi.

51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda 1083 teşkilat mensubu kendilerine verilen karekodlarla sisteme giriş yaparak hazırlanan dijital ankete katıldı.

Bu anket sayesinde teşkilat mensuplarının Bursa'nın yerel, genel yatırımlara bakışı ile teşkilat içi değerlendirmeler alındı.

İkinci bölümünde partililerin dijital ortamda sordukları sorular yanıtlandı.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Milletvekilleri ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yanıtlanan her soru ile teşkilat mensuplarının ilçelerinden gelen talepler yanıt bulmuş oldu.

Bu çok daha kısa sürede, çok daha kapsamlı iletişim ile partiden hem örgütün hem de halkın beklentileri belirlenmiş ve yanıtlanmış oldu.

İl Danışma Meclisi toplantısında yanıtlanamayan sorular da daha sonra değerlendirilip partinin yeni yol haritasının belirlenmesi için dijital ortamda arşivlendi.

Kuşkusuz bu yöntem daha da geliştirilerek Türkiye genelinde kullanılacak.

* * *

Bundan böyle, bu yöntem ile yerel ve genel gündem hakkında parti üst yönetimleri ile teşkilat mensupları sürekli iletişim halinde olacağından saniyeler içinde üyeler dâhil tüm teşkilat mensuplarının dâhil olacağı anketler ile saha analizleri çok daha hızlı ve kolay yapılabilecek.

Bu da partinin uygulayacağı politikaları halkın gerçek gündemine ve taleplerine uygun hale getireceğinden daha etkili bir politika sürdürülmesinin yolunu açacak.

Evet, AK Parti teknolojiyi en çok ve iyi kullanan bir parti...

Zaten bu nedenle 19 yıldır iktidarda...

AK Parti'nin 2002'den beri girdiği her seçimde iktidar olacak oranı yakalamış olmasına muhalefet çevrelerinden gerçekçi açıklamalar yapılmıyor.

Başvuranların yüzde 90’ının bir yurda yerleştirilmiş olmasına ve inşaatı süren yeni yurtların da devreye girecek olmasına karşın muhalefet hala kafayı yurtlara takmış durumda!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.