Hava Durumu

BURSA’DAN MUHTEŞEM BİR KONSERLE HALUK LEVENT GEÇTİ

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2021 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2021 16:22

Kişiliği; duruşu; laik cumhuriyete Atatürk devrimlerine bağlılığı; çevreciliği ve yardımseverliğiyle kurduğu  "Ahbap"adlı dernek aracılığıyla toplumsal projelere verdiği destekle Haluk Levent benim için bir güzel insan, bir aydın müzisyendir.

1968 tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde dokuz kardeşin sekizincisi olarak doğan Haluk Levent, köklerini unutmamıştır.

***********************

Bu harika müzisyenin Bursa Festivali’nde ilk kez vereceği konseri heyecanla bekliyordum ve cuma akşamı Reşat Oyal Kültür Parkı’ndaydım.

Açık Hava Tiyatrosu tıklım tıklımdı; sosyal mesafe falan sıfırdı. Binlerce seyirci salgını, tedbiri unutmuş kendini bu müthiş konserin coşkusuna kaptırmıştı.

Hiç mübalağasız,şehrimizde bunca yıldır izlediğim konserler içinde beni en çok duygulandıran Haluk Levent’in konseri oldu.

HALUK LEVENT

Nedenlerini yazayım…

Haluk Levent şarkı söylemiyor; şarkıları, jestlerinden ve mimiklerinden açıkça anlaşıldığı gibi etinde kemiğinde yaşıyor; öyle kalpten okuyor, öyle samimi, öyle doğal ki; seyirci hemen Haluk Levent’le bütünleşti, ezberindeki sözlerle şarkılara eşlik etti.

Haluk Levent ara ara sahneden inip konser alanını dolaşarak halkın içinde söyledi şarkılarını.

***************************

“Dert Olur’’, “Acılara Tutunmak’’, “Yollarda Bulurum Seni’’, “Elfida’’, “Akdeniz Akşamları’’, “Sevenler Ağlarmış’’, “Şifa İstemem Balından’’ ve diğerleri…

Konser repertuarı Anadolu Rock müziği ve türkülerle harmanlanmıştı. İki buçuk saat boyunca coşkusu, temposu, odaklanışı, sesi hiç düşmeden sürdürdü Haluk Levent konserini.

Orkestrası ateş gibiydi; mükemmel sololar, tempo, uyum; çok üst düzey bir müzikal estetik. Sanatçının orkestradan enerji alışı, seyirciyi de havaya sokup onlara enerji verişi; mükemmeldi.

Keman, viyolonsel, saksafon, elektro saz, solo ve bas gitar, davul ve klavye ile zengin tınılarla bir melodi ziyafeti yaşadık.

Haluk Levent arada yaptığı esprilerle, konuşmalarla sıcak bir hava oluşmasını sağlıyordu. (Mesela orman yangınları için helikopter kiralama girişimini anlatması gibi.)

Konserde küçük bir folklor bölümü vardı; Levent'e, “Kerimoğlu’’ türküsünde Gökhan Kılıç, Zeybek kostümüyle sahneye çıkarak, dansıyla eşlik etti.

İZMİR MARŞI

Ve beni soluksuz bırakan olağanüstü final.

Haluk Levent arkasındaki perdeye yansıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk görüntüleri eşliğinde Gençliğe Hitabe’yi okudu İzmir Marşı’nı söyledi.

Seyirciyi görmeliydiniz. Açık hava ayaktaydı; devasa bir koroya dönüşmüştü; Ata’sına olan bağlılığını vefasını tek bir yürek olmuş sergiliyordu.

*******************

Ne mutlu bana, yıllar boyunca gururlanıp, “ben de oradaydım’’ diyeceğim unutulmaz bir konser izledim. 30 Ağustos’u da kutlamış oldum.

Haluk Levent konseri, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye’’ sloganıyla bitirdi.

Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, sanatçıya gecenin anısına BKSTV logolu Hacivat - Karagöz plaketi vererek teşekkür etti.

Bir müziksever olarak, konseri izlememe yardımcı olan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik’e; Haluk Levent’in konser vermesini sağlayan Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’ya ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürler.

************************

Ve tabi Haluk Levent!..

Sağ ol var ol; umudumu yeşerttin moralimi canlı tuttun cumhuriyet sanatçısı Haluk Levent.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.