Hava Durumu

BURSA DİŞ HEKİMLERİ ODASI’NDA EMEL EROĞLU GÖREVE DEVAM EDİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2020 17:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 17:02

Oysaki sağlıklı beslenme sağlıklı dişlerle mümkün.

********************

Çocukluk kâbusumdu dişçiye gitmek; ağrıdan başım zonklasa acılar içinde kıvransam da direnirdim.Dişçi koltuğuna oturmak yıkımdı; orası cehenneme açılan kapıydı.

Bir keresinde zavallı dedem nasıl dil dökmüş, uğraşmıştı; sonunda el ele yola koyulmuştuk. Anneme sanki veda eder gibi sarılmış, eve son kez bakıyormuş gibi bir ruh haline girmiştim.

Tophane’de Kale Sokak’taki diş hekiminin cumbalı evinin muayenehane bölümünde ne zorluklar yaşatmıştım dedeme ve diş hekimine.

Oysa şimdi teknoloji ve tedavi yöntemleri çok gelişti; korkuya hiç gerek yok.

GENEL KURUL VE SEÇİM

 

Hafa sonuBursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde1147(647 erkek, 500 kadın) üyesi olan Bursa Diş hekimleri Odası 18. Olağan Genel Kuruluve seçimleri gerçekleşirken; 6 dönemdir Oda Başkanı olan Emel Eroğlu güven tazeledi; zaten tek adaydı.

Yönetim şu isimlerden oluştu:Emel EROĞLU, Ahmet TUNAHAN, Alper ALTAY, Cihan Şadi UĞUREL, Sevinç ABADAN, İlknur GİRGİNER, Özhan ÇİMER, Şafak KARA Fikri APTİ.

Yaşanan ağır ekonomik koşullarda ve şu salgın ortamında sorumluluk almak büyük bir özveri; başkanı,yönetim kurulunu, disiplin ve denetleme kurulunu kutlarım.

Bilgisi, deneyimi, çalışkanlığı, önder kişiliği ve meslektaşlarıyla kurduğu güven bağıyla Emel Eroğlu övgüyü hak ediyor.

 

SEÇİM BİLDİRGESİ

 

Seçim bildirgesinde Emel Eroğlu demiş ki:

‘’Önümüzdeki çalışma döneminde görünen o ki daha çok pandemi öncesinden var olan ve oldukça ağırlaşan ekonomik zorluklarla uğraşacağız. Halen 12.408 özel muayenehane ve 5 bini aşan özel ağız diş sağlığı merkez ve polikliniği sahibi diş hekimleri ile buralarda görev yapan 26 bini aşkın diş hekimi ve bir o kadar da yardımcı personel, ağız diş sağlığı laboratuvarları ve çalışanları, diş malzemeleri endüstrisi, yaşanan kriz dönemi sağlık hizmet sunucuları olarak sürdürmekte zorlanılacak bir ekonomik ortama sürüklenecekleri açıktır. Bu nedenle TDB ve Diş hekimleri Odaları olarak ilk günden itibaren;

 -Doğru, etkili, gerçekçi kararların alınabilmesi için Sağlık Meslek Birliklerinin  "Karar verici oluşumların” içerisinde yer verilmesini,

 - Başta muayenehaneler olmak üzere pandemiden etkilenen tüm özel sağlık kuruluşlarının, vergi ve SGK primlerinin 6 ay sonraya ertelenmesini,

-  Krizden etkilenen özel sağlık kuruluşlarına 6 ay ödemesiz 50.000 TL'ye kadar faizsiz kredi verilmesini,

-  Krizden etkilenen en yüksek risk grubundaki özel sağlık kuruluşlarında çalıştırılan diş hekimi ve personelin görevlerine devam ettirilebilmesi için "Kısa Çalışma Ödeneği" uygulamasında dişhekimliği hizmetlerine öncelik verilmesini, talep ettik.

Bunların bir kısmı beklediğimiz düzeyde olmasa da hayata geçirildi. Siyasi iktidarın gösterdiğimiz tüm çabalara karşın bu konuda dişhekimlerine yaklaşımı da belli. O nedenle bu zor koşullarda en azından önümüzü görebileceğimiz günler gelene ve beklentilerimizi karşılayan düzenlemeler yapılana kadar çaba göstermeye devam edeceğiz.

Bu olağanüstü durumu yaşamak durumundayız. Biliyoruz ki bu durum hepimizde kaygı ve korkuya neden oluyor. Korkunun bazen güven gibi birleştirici etkileri de olabiliyor. Korkunun yerine umudu koyabilmenin mümkün olduğuna inanıyoruz.’’

Radyasyon gibi etrafına umutsuzluk yayanlardan; her şeyden şikâyet edip, sağı solu suçlayıp sorumluluk üstlenmeyenlerden hiç hoşlanmıyorum.

Aydının görevi umudu örgütlemektir. Eroğluda bildiriyi umuda vurgu yaparak bitirmiş:

‘’Aristoteles korkunun daima umutla bağlantılı olduğunu söyler. Yoksulluk, gelir eşitsizliği, iklim değişikliğinin neden olacağı felaketler, savaşlar, salgınlar, belirsizlikler her zaman olacaktır. Ama her şeyin kötüye gitmesinin önüne geçen iyimser umut da hep var olacaktır.’’

**************************************

Yarın Emel Eroğlu ile yaptığım kısa söyleşiyle konuya devam edeceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.