Hava Durumu

BURSA ESKİ MİLLETVEKİLLERİ ŞİMDİ NE YAPIYOR? (1)

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2021 16:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 16:54

Geçtiğimiz hafta yayınlanan, "Siyasette kendi kendine gelin güvey olmak" başlıklı ilk yazımıza gelen olağanüstü ilgi, beni bir hayli şaşırttı. Aslında mütevazı biriyim. Tribünlere oynama gibi bir huyum da asla olmadı. Kimliğimi merak eden yüzlerce kişi olmuş. Yeni Marmara Gazetesi sahibi ve yöneticilerinin adeta telefonları susmamış. Yazılarımın tık sayısı arttığı oranda, aldığım telif ücretine zam istemeye karar verdim. İlk yazımın ardından takındığım bu kasıntı tavır, gazete sahibi ve yöneticilerin canını fena halde sıkmış durumda. Özellikle sevgili ve de pek kıymetli patronumuz Orhan Efe'nin;  "Bizim içini boşaltacak bankamız, tetikçiliğini yapacağımız kirli sermaye babalarımız yok. Yayıncılık dışında ticari faaliyetimiz de bulunmamaktadır" sözlerini, yolu Yeni Marmara Gazetesi'ne düşen tüm emekçiler ezberlemiştir. Bu durum nedeniyle yazı hayatımın ömrü, tamamen belirsiz...

 

Faruk Çelik: Son 20 yılda Milletvekili, Grup Başkan Vekili ve Bakan olarak Bursa ve Türkiye siyasetine damga vuran Faruk Çelik, şimdilerde Alaçam'daki lüks villasında konuk ettiği misafirlerine ve taraftarlarına,  Bursa ve Türkiye ile ilgili engin tecrübelerini anlatıyor ve her an yeniden bakan olacağı hissini kalplerine ve beyinlerine adeta zerk ediyor. Böylelikle; misafirler taraftarlığa, taraftarlar da fanatikliğe yükselmiş oluyor. Oysa Ankara kulisleri, Recep Tayyip Erdoğan'ın Faruk Çelik'e jübilesini yaptırdığını ve tekrar siyaset sahalarına dönemeyeceğini bildiriyor. Emekli milletvekili maaşı, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği maaşı ve onlarca daire, iş hanı ve fabrika binasından oluşan müthiş bir kira geliri sahibi. Allah daha çok versin, Faruk Çelik ve oğlu gayrimenkul zenginidir.  Kimsenin malında, mülkünde, gelirinde gözümüz yok. Devlet ve belediyeler ile birçok özel sektör kuruluşu, pandemi nedeniyle kiracılarının kira bedellerini yüzde 60'a kadar indirdiği halde, aldığımız bilgilere göre pandemi sürecinde zor günler geçiren kiracılarına tek kuruş indirim yapmamış Faruk Çelik ve oğlu. Faruk Çelik'in sıkı elini 10 kişi bir araya gelse, yine de açamayacağı şeklinde dedikoduların ayyuka çıktığı zamanlarda dahi buna ihtimal vermeyen bendeniz, ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bugünlerde, kiracılarına takındığı bu tavrı kendisine asla yakıştıramadığımı ifade ediyorum. Ayrıca; aslında hukuk eğitimi alıp avukat olan oğlunun kurduğu son derece modern ve kapasitesi yüksek tekstil fabrikasında hayırlı işler diliyorum.

Turhan Tayan: 1991 ve 1995 seçimlerinde DYP'den, 1999 seçimlerinde ise ANAP'tan milletvekili seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde bulundu. 12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde CHP'den Bursa milletvekili seçildi ve ardından emekli oldu. Merkez sağ partilerde uzun yıllar siyaset yapan ve Bursa'daki en iyi saha siyasetçilerinin başında gelen Tayan, son döneminde CHP'den Milletvekili seçilince sevenlerini bir hayli üzdü ve eski popülaritesini mumla arar hale geldi. Mudanya'da, mütevazı bir emeklilik hayatı yaşıyor ve siyasetteki şaşaalı günleri, ancak rüyalarını süslüyor.

Hüseyin Şahin: TBMM'de 24, 25 ve 26. dönemlerde AK Parti Bursa Milletvekili olarak sahada oldukça aktif bir görüntü veren, Bursa'daki parti teşkilatlarında ve Genel Merkez'deki üst düzey yöneticiler ile kurduğu sıcak diyaloglar, her yeni hükümetin üyeleri açıklanmadan önce Bursa'dan muhtemel bakan olacak isimler arasında gösteriliyor idi. Başbakan Yardımcılığı'nı Hakan Çavuşoğlu'na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Alinur Aktaş'a kaptırdıktan sonra soluğu Bademli'deki lüks villasında alan Hüseyin Şahin, Orhangazi'de bir diğer eski milletvekili İsmail Aydın ile ortak olarak özel kolej satın aldı ancak pandemi nedeniyle sadece 1 yıl süren özel kolej macerası, okulun kapanması ile son buldu. Şahin'in, kendini uzun doğa yürüyüşlerine verdiği ve fazla kilolarından kurtularak oldukça fit duruma geldiği kulağıma geliyor.  Oldukça tuzu kuru olan Hüseyin Şahin'in atadan, dededen gelme oldukça yüksek malvarlığı olduğu biliniyor. Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığı ve lüks araçlara olan düşkünlüğü de bilinen Şahin'in, siyaseten yaşadığı stresi uzun doğa yürüyüşleri ile atıp atamayacağı ve tekrar siyasete dönüp dönmeyeceği büyük merak konusu. Şahin'in, doğa yürüyüşleri dışında bütün enerjisini  kereste ve mobilya ticaretine verdiği belirtiliyor.

İsmail Aydın: Diğer ortak İsmail Aydın ise, özel okulda yaşadıkları bu olumsuz durum nedeniyle kendini Ege bölgesi taraflarına attığı, Akhisar, Salihli, Manisa üçgeninde zeytin ve zeytinyağı fabrikası kurduğu ve yaşadığı stresi bu şekilde atmaya çalıştığı, Ege Bölgesi'ndeki kuşlar tarafından bildiriliyor. AK Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı, TBMM 24 ve 26. Dönem Bursa Milletvekilliği yaptı. Halen AK Parti Akdeniz Bölge Koordinatörü olarak görev yapıyor. Yaşadığı stresi Ege'de de atamadığı takdirde, koordinatörü olduğu Akdeniz bölgesini kendisine yeni yatırım hedefi olarak koyduğu iddia ediliyor.

Faruk Anbarcıoğlu: 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak görev yapan Anbarcıoğlu, vekil listesine bir daha giremeyince kendini şiir ve müziğe adadı. Şiir yazmak ve okumak konusunda yetenekli, ancak müzik konusunda epey yeteneksiz olduğu, yakın çevresi tarafından dile getiriliyor. Koroda arada kaynayan Anbarcıoğlu, soloda çekilir gibi değil. Şan dersi almış olsa da, güzel ses doğuştan gelen bir nimet.  Milletvekilliği yaptığı dönemde, TBMM iktidar kulislerinde sık sık solo şarkı söyleyen Anbarcıoğlu'nun, sırf bu yüzden bir daha milletvekili listesinde yer bulamadığı sık sık iddia ediliyor.

Mustafa Kemal Şerbetçioğlu: TBMM 24. Dönem Bursa Milletvekili. Milletvekili listesine, o dönem Yargıtay üyesi olan babası Mehmet Nuri Şerbetçioğlu'nun hatırına yazıldığı hep dile getirildi. Son dönemde Menzil cemaatine yakın olduğu iddia edilen, Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’ne başkan seçildi.  Başkan seçildiği kongrede TÜMSİAD Geçmiş Dönem Başkanı eski vekil Önder Matlı yaptığı konuşmada, “Çok zahmetlerle kurulmuş bu derneğimizin, kuruluşundan itibaren emeği geçen tüm başkan, yönetim kurulu üyelerine ve dostlarımıza teşekkür ederim. TÜMSİAD çıtayı gün geçtikçe yükseltiyor. Bundan sonraki süreçte de Mustafa Kemal Şerbetçioğlu başkanımızın da çıtayı daha yükseğe taşıyacağına inanıyoruz. Bizler de her zaman yanınızdayız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuşmuştu. Çıtayı yükseltmesi, Menzil cemaati hatırına milletvekili listesine girmesine ya da bakan yardımcılığına atanmasına yeterli olacak mı, hep birlikte göreceğiz...

Her Pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim.

(Bursalı Kuşçubaşı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.