Hava Durumu

BURSA İLK KEZ ULUSLARARASI TECRÜBE PAYLAŞIMI İÇİN MOSKOVA'YA DAVET EDİLDİ

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2021 17:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 17:09

Demek ki, doğru konulan hedeflerde orta ve uzun vade de ısrar edildiğinde birilerinin dikkatine girilebiliyormuş.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, "Bursa'nın geleceği turizmdir" diye söylediğinde doğrusu bu işin nasıl olacağı yönünde tereddütlerim vardı.
Çünkü geçmişte de dönemin belediye başkanları benzer açıklamalar ve girişimlerde bulunmuşlar ancak somut bir gelişme yaşanmamıştı.
Şu önemli ayrıntıyı da vurgulamak isterim ki, bir önceki dönem belediye başkanı Recep Altepe, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Bursa'nın girmesi yönündeki katkısı Aktaş'ın turizm hedeflerinin önünü açmıştır.
Başkanın turizm hedefinin bir diğer anlamı da 23 organize sanayi bölgesiyle çok fazla genişleyerek her türlü canlıya, çevreye zarar vermeye başlayan plansız sanayileşmeye dur demektir.
Velhasıl bu doğrultuda pek çok çalışma yapan hatta Bursa Turizm Tanıtma Birliği'ni daha kapsamlı ve de aktif duruma getiren Büyükşehir Belediyesi, kentimize daha fazla yabancı turisttin gelmesi için dünya turizm fuarlarına katılarak şehrimizin tanıtımları yapılıyor.
Nitekim kentin vizyon projelerinden biri olarak göstermekle kalmayıp kararlılıkla uygulamaya soktuğu, Turizm Kenti Bursa hedefindeki gelişmeler nispeten de olsa memnunluk verici boyutlara geliyor.
Şöyle ki, 1-4 Temmuz'da Rusya'da yapılacak Süper Şehirler Başarı için Dönüşüm 2021 Moskova Kent Forumu'na ülkemizden İstanbul, İzmir ve Bursa davet edildi.
Bursa'nın ilk kez davet edildiği uluslararası organizasyona BM HABITAT'ın yanı sıra 69 ülkenin turizmde öne çıkmış yüzden fazla şehrin yerel yöneticileri, akademisyenleri ve sektör temsilcilerinin tecrübe paylaşımı yapacaklar.
Turizm kenti unvanını almış şehirlerin bu konuma nasıl geldikleri, ekonomik durumları, yerel yöneticilerin turizme katkısı, bölge halkının turizme yönlendirilmesi, dünyadaki son örneklerin uygulanması gibi fikirlerin paylaşılacağı toplantı için Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışmalara başladı.
Hem kentimizin tanıtımı hem de böylesi önemli fırsatı değerlendirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 21 daire başkanlığından panelde paylaşılmak üzere yaptıkları proje ve uygulamaları istedi.
Bursa'yı Moskova'da pazarlarken de turizm de kendini kanıtlamış şehirlerin bu yönünü ortaya çıkararak başarılı olmuş katılımcılarla görüşüp bilgi ve deneyimlerini kentimizde de uygulanması arzulanırken de Bursa'nın dünyayla entegrasyonu sağlanmalıdır.

x x x x

Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olur mu?

Yazının başlığı soru gibi oldu.
Sebebi de şu, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı'na Bursa'nın 2022 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti adayı olması yönünde müracaat yapmış.
Kısa adı TÜRKSOY olan dünyadaki Türk devletlerinin katılımıyla her yıl yapılan bir organizasyon bu.
Yapılan organizasyonda bir sonraki organizasyonun yapılacağı aday şehirler içinden belirlenen şehir aynı zamanda gelecek yılın Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanı verilir.
Türkiye'den şu an için tek aday adayı olan Bursa'ya bakalım arzuladığı unvan verilecek mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.