Hava Durumu

BURSA NAĞME MUSİKİ DERNEĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2021 17:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 17:01

Sanat müziğinin başkenti Bursa’mız aynı zamanda bir korolar şehri; yüzü aşkın koroda sazende, hanende, şef olarak bulunan nice dostum var.
Onların yarattıkları müzik güzellikleriyle gönlümü şen etmek; hepsini doyasıya alkışlamak; sonra da konserleri yazmak ne büyük mutluluktu.

EMİNE TAN GÜLEN

Bahar Semiha Acar İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan değerli okurum Emine Tan Gülen, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü' mezunudur.
Gülen; Burhan Dikencik’in yönettiği korolarda korist, solist ve şef yardımcısı olarak görev almıştır; iki yıldır da koro şefliği yapıyor.
*********************************
Önce bir hakkı teslim edeyim; Gülen hocası Burhan Dikencik’e olan vefasını üstadın vefatından sonra Burhan Dikencik Korosu oluşturarak göstermiştir. Koro, üstadın vefatının birinci yıldönümünde ona yakışır biçimde güzel bir konser vermişti.
Musiki eğitimi kişiliğe de değer katıyorsa anlamlıdır.
Anımsayacaksınız; hem koroyu hem de şef Emine Tan Gülen’i tanıtan bir yazı yazmıştım.

MÜJDE
Geçtiğimiz pazartesi Emine Tan Gülen telefon etti, nazik kişiliğiyle yeni yılımı ve çalışan gazeteciler günümü kutladı ve bir müjde verdi:
‘’Can Bey; Bursa Nağme Musiki Derneği’ni 25 Aralık’ta kurduk. Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde çalışmaları yürüteceğiz. Yönetim Kurulu Üyelerimiz: Emine GÜLEN (öğretmen); Hasan Selçuk ORAL ( mühendis); Süreyya KAYA (şair-yazar); Hasan TURAN (emekli); Aslı KAYA (işletmeci); Ersan Tekin KÜNKTAKAN (müzisyen); Asuman KARS (sanatçı)’’.

NAĞME

“Nağme’’ adının derneğe konması çok hoş olmuş. Bilindiği gibi; güzel, uyumlu ses, ezgi, melodi manasındadır nağme deyip; sözü Gülen’e bırakayım:
‘’Bursa Nağme Musiki Derneği, bir süredir Bursa'da Türk Sanat Müziği çalışmaları yapmakta olan topluluğumuzun değerli elemanlarından oluşmaktadır. Topluluğumuz, iki yıldır belirli aralıklarla Ördekli Kültür Merkezi ve Tayyare Kültür Merkezi'nde Bursalılara verdiği konserlerle büyük beğeni toplamıştır. Derneğimizin kuruluş amacı, Türk müziğini yaşatmak ve gelecek nesillere en doğru şekliyle aktarmaktır. Amacımız doğrultusunda kurs, seminer, konferans, panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemeyi planlıyoruz. Türk müziğinin klasik eserlerini, gün ışığına çıkmamış besteleri tanıtıp sevdirmeye çalışacağız. Müzikle uğraşan gençlere destek olacağız. Konserler düzenleyeceğiz. Türk müziği ile güzel sanatların diğer dallarıyla ortak çalışmalar yapacağız. Sanatseverlerimizi, Türk müziğinin güzel nağmeleri ile buluşturmayı sabırsızlıkla beklemekteyiz. Bursamız'a hayırlı uğurlu olsun.’’
Bir sanat müziği tutkunu olarak, Nağme Musiki Derneği’ni kuranları kutluyor, başarılar diliyorum.

SELİM DİKENCİK

Dün, Burhan Dikencik’in değerli evladı Selim Dikencik yeni yılımı kutlamak için aradı.
Sohbetimizde bol bol Burhan Dikencik’i andık.
Selim; bir ara; “Babam müzisyen olmasının yanında çok iyi bir çiftçiydi’’ dedi ve beni duygulandıran bir cümle ekledi; “Tarlaya, bahçeye giderken ben hep onun ayak izlerine basarak peşinden yürürdüm.’’
***********************
Sevgili Selim’le sözleştik; salgın bitsin, Mağfel’de buluşup salep içerek şehrimizin musiki çınarı Burhan Dikencik üstadımızı anacak; dostluğumuzu pekiştiren sohbetler edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.