Hava Durumu

BURSA'NIN GELECEĞİ İÇİN BU DÖRT KONU BAŞLIĞI ÖNEMLİ

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2021 16:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 16:38

Dün kentimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 19 yıllık AK Parti iktidarında Bursa'ya merkezi hükümet tarafından 55 milyar lira yatırım yapıldığını açıkladı.
Kentimize en fazla gelen Bakan olarak da ismi öne çıkan Murat Kurum, bunun sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya özel ilgisi ve her gelişmeyi yakından takip etmesi olduğunu söyledi.
Hatırlayın, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin yerel seçimleri kaybetmesi üzerine, "Bursa içimde bir yaradır" sözleri de bu kentin ne kadar gözde olduğunu göstermiyor mu?
Tıpkı, Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yapması gibi Bursa her dönemin liderlerinin gözdesi olmuştur.
Geçmiş zaman içinde bazı beceriksiz yerel yönetimlerin iş başına geldiği yıllarda bu kadim şehrin değil kendi siyasi gelecekleri için kente kıyanların bıraktığı enkazı temizlemek görüldüğü gibi kolay olmuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, "Yıka yıka yenilerini yaparak herkesin arzu ettiği şehri yapacağız" sözleri önemlidir.
Bakan Kurum da açıkladı.
Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projelerini Bursa'da yapacaklarını vurguladı.
1050 Konutlar, Sıcak su, Yiğitler, Mollaarap ve Mevlana mahallelerinde can ve mal güvenliği için devam eden ve de planlanan dönüşümler tamamlandığında insan yaşamına değer katacaktır.
Yıllardır geçmişiyle sorun olmuş Sıcak Su mevkii arazisine 700 konut ile 124 ticaret alanını kapsayacak kentsel dönüşüm projesinin ihalesi 13 Ağustos'ta yapılacağını ifade eden Bakan Murat Kurum, tarihi ve kültürel mirasın ortaya çıkması adına Çarşıbaşı Hanlar Bölgesi Meydan Projesi için de 12 bin 400 yeni alan şehre kazandırılacağını aktardı.
Bursa'nın ne yazık ki, kaybolmuş, yitirilmiş 'yeşil' markasının yeniden kazanılması için Büyükşehir Belediyesi'nin koyduğu 1.5 milyon metrekare yeni yeşil alan hedefini Bakan Kurum, 3 milyon metrekareye çıkardı.
Gerçekten kent adına çok güzel gelişmeler bunlar.
Bursa'nın yeniden özlenen yeşil kimliğine kavuşması, kentsel dönüşümler, sağlıklı altyapı ve çevre ile şehrin tarihi dokusunun korunması gibi bu dört konu başlığı hep ön planda tutulmalıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.