Hava Durumu

BURSA'NIN TURİZMDEKİ GELECEĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2022 16:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 16:59

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu; 2021 bölge turizminin değerlendirmesinin yanı sıra hayata geçirilen turizm projeleri, yeni sezon öncesi yapılması gereken çalışmalar ve Bursa turizminde gelinen noktayı anlattı.
Hiç şüphe yok ki, pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında turizm var. Bu da yetmemiş gibi beklentilerine cevap verecek kamu desteğini alamayan sektör temsilcileri, her şeye rağmen umutlu. Nitekim 2021’de pandemiye rağmen Rusya, Ukrayna ve Arap ülkeleri haricinde dış pazarlardan az sayıda da olsa turist getirebilmeleri yabana atılmamalıdır.
İç pazarda ise Bursa'ya daha fazla turist çekmek için hedef illerde çalışmalar yapılmasının yansımalarını şöyle özetledi Saraçoğlu: “Seyahat acenteleriyle yapılan anket sonuçlarına göre kültür turlarında Bursa'nın, en çok tercih edilen destinasyonlar arasında olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz.” Her daim vurguluyoruz. Turizm alanında öne çıkmış şehirleri kıskandıracak pek çok özelliklere sahip Bursa'nın yeterince tanıtımı ve pazarlaması yapılamadığı için beklentilerin hep gerisinde kalmıştır. Nitekim bir kaç yıldır Büyükşehir Belediyesi Turizm Tanıtma Birliği başta olmak üzere Kültür Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve sektör temsilcileriyle koordineli sürdürülen çalışmaların mutlaka yansıması olacaktır. Nitekim anket verileri de gösteriyor ki, kentimizin tanıtım çalışmaları karşılık bulmuştur.
Murat Saraçoğlu, 2022 için ise daha etkin şekilde yerel, ulusal ve uluslararası turizm aktiviteleri yapacaklarını belirtirken şu önemli konuya da vurgu yaptı: “Bursa'da yaşayanlar olarak ne yazık ki kentimizin özellikleri ve güzelliklerini yeterince bilmiyoruz.” Gerçekten çok doğru bir tespit. İşte bu yüzden TÜRSAB, ‘Herkes Kendi Şehrinin Bir Günlük Turisti Olsun’ projesi dahilinde iş dünyası, meslek örgütleri, kamu temsilcileri, basın mensupları, fahri konsoloslar ve farklı 10 gruba, farklı 10 tur programı hazırlayacak. Bur projenin çok faydalı olacağı kanısındayım.
Yine yıl içinde iç turizm pazarına yönelik İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Kayseri, Konya, Diyarbakır ve Gaziantep illerindeki seyahat acentelerinin Bursa'ya davet edilip kentimizin tanıtımını ve yeni turizm rotalarını gezdirerek yerli turist sayısının artırılması hedefleniyor.
Dış turizme yönelik de Sri Lanka ve Hindistan'ın önümüzdeki yılların yeni pazarları olma yolunda gelişmeler yaşanırken Balkan pazarı başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Uzakdoğu pazarlarında Bursa’nın tanıtımı yapılarak turizm hareketliliğinin artırılması planlanıyor. Gastronomi turizmine de ağırlık verilip ulusal festivallerinin yanı sıra sağlık turizmi için de uluslararası çalışmaların yürütülmesi, yurt içi ve yurt dışı hedef pazarların geliştirilmesi, Bursa’nın güncellenen destinasyonlarının tanıtımı ana hedefler olarak belirlenmiş. Bu hedefleri özetleyen Başkan Saraçoğlu’nun Turizm Fakültesi açılması için de kamuoyu oluşturacaklarını söylemesi önemliydi.
Saraçoğlu, açıklamasının sonunda şu sözlerle de sitemde bulundu: “Stratejik sektör olarak ülke kalkınmasına ve genel bütçeye destek olan turizm mesleğimiz, pandemi döneminde yok sayılacak kadar unutulmuş ve aldığı hasar halen onarılamamıştır. Beklentimiz, başta seyahat acentelerimiz olmak üzere turizm sektörüne gerekli kamu desteğinin verilmesidir.”
Velhasıl kentimize gelecek yabancı turistin yaşayıp görmek istediklerinin sadece han, hamam ve türbe ziyaretinden ibaret olmadığı; aksine yenilik, adrenalin, eğlence ve farklılık olduğu unutulmamalıdır. Başkan Yardımcısı Erol Bodur, Genel Sekreter Gülşen Erice ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Aladağ’ın da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında Başkan Saraçoğlu’nun bence en öne çıkan vurgusu, Bursa turizminin kabuk değiştirdiği yönündeki ifadesiydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.