Hava Durumu

BURSALI EV TEKSTİLCİLERİNİN HOMETEKS HEYECANI...

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2022 16:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 16:47

Bursa; günümüzden 1500 yıl öncesine uzanan geçmişiyle her yaşanılan çağda sektörel anlamda zirvedeki yerini her zaman korudu.

8.000’i aşkın firma, 100.000’den fazla eğitimli ve nitelikli işgücüyle, yüksek teknoloji makinelerle, yenilikçi bir bakışla, dünya standartlarına sahip...

Ürettiğini 160’dan fazla ülkeye satıyor ve 3 milyar doları aşkın dış satım geliri elde ediyor tekstilden.

Türkiye dış satımının yaklaşık yüzde 9’unu tek başına karşılıyor Bursa.

Dokuma, örme, sentetik iplik üretimi, terbiye-bitim işlemleri, hazır giyim (Hazır giyim) ve şuan revaçta olan teknik tekstil alanında çeşitli ürün yelpazesine sahip bir kente BTSO, BUTGEM(Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi),BUTEKOM (Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi) gibi çeşitli kurumların desteğiyle üretim kalitesinin ve miktarının artırılması hedefleniyor.

BTSO, İbrahim Burkay yönetiminde bu konuda Türkiye’ye örnek olan projelerle sürece katkı koyuyor.

İş insanlarına yeni ufuklar açmak için çeşitli fuarlar gerçekleştiriyor, yurt içi ve yurt dışı birçok fuarlarla tanıştırıyor onları.

* * *

Ev Tekstilinin öncü fuarı HOMETEX bu gün başlıyor İstanbul’da.

Ev Tekstili Sektörünün devleri 17-21 Mayıs günleri buluşuyor.

Bizler de Bursalı basın mensupları olarak tanıklık ediyoruz bu buluşmaya.

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) güç birliği ile sektörün profesyonellerini bir araya getiriyor.

Yıllık 3,1 milyar dolarlık dış satım kapasitesine sahip olan Türk Ev Tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan fuarda, bu yıl 11 salonda toplam 200 bin metrekarelik alanda perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili gibi çeşitli ürün grupları sergilenecek.

Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının oluşturacağı “Designer Box”larda ise tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayacak.
Ev tekstili sektörünün trendlerini belirleyen önemli isimler de HOMETEX’te olacak.

Yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenen HOMETEX’te alım heyetleri firmalara yeni dış satım ve iş birliği olanakları sunacak.

* * *

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın 2023 hedefini daha 2018 yılında yakaladıklarını, artık yeni bir eşikle karşı karşıya olduklarını belirterek yeni hedefler koyuyor iş insanlarının önüne.

Bursa’nın ekonomide yeni bir sıçrama gerçekleştirmesi için mekânsal planlama ve ölçek ekonomisine geçiş hazırlıkları yapıyor.

Salgın nedeniyle durağanlaşan ve kimi firmaların çalışmalarını durdurmasının ardında hükümetin açıkladığı hibe ve desteklerle nefes alan sektör şimdi yenidünya düzenine hazırlanıyor.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın dediği gibi, bugün Türkiye’de 10 tane Bursa gibi kent olsa dış ticaret açığı sorunu yaşamaz ülkemiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.