Hava Durumu

BURSASPOR GALİBİYET SERİSİNE DEVAM DEDİ…

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2021 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 16:34

İlk dakikadan itibaren kontrollü bir oyun ortaya koyan Timsah, ilerleyen dakikalarda ataklarını sıklaştırdı…

Sahanın her bölgesinde oynamaya çalışan ve gerektiğinde baskı yaparak rakibin pas yapmasını ortadan kaldıran Bursaspor, her geçen hafta ağırlığını ortaya koymaya başladı.

Topla çok fazla buluşamayan T.Matavz hücum hattında yalnız kaldı.

İlerleyen dakikalarda Kerem Şen’in asistini iyi değerlendiren Alaskarov, kendi çabası sonrası zorda olsa Bursaspor’u 1-0 öne geçiren golü Atilla’nın bakışları arasında Balıkesirspor filelerine gönderdi.

Oyun sırasında hücum hattına atılan toplarda, pas hataları yapılmamış olsa Bursaspor belki de daha erken golü bulabilirdi.

Maç sırasında bir kez daha görüldü ki yüksek toplarda Bursaspor ne yazık ki rakibine oranla yine zayıf kaldığı da bir gerçek…

Yarı sahayı geçmiş belki de gol noktasına çok az kalmış bir pozisyonda, topun savunmaya atılması ve tekrar atak başlatması rakip için büyük avantaj sağlanmış oldu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Bursaspor etkili oyununu ilk yarının sonuna kadar sürdürdü.

Bazı pozisyonlarda M.Bruno, İsmail Yüksek ve Burak Altıparmak’ın topu ayakta fazla tutması, topların çalınmasına neden oldu. Bundan sonra daha dikkatli olurlarsa Bursaspor daha hızlı ve etkili oyununu cesaretle sürdürebilir.

Balıkesirspor maçında da gördüğümüz gibi kademe hataları olmayınca gereksiz fauller ortaya çıktı. Arkadan yapılan her müdahale faul olacağı için oyuncuların bu konuya dikkat etmeleri gerekir.

T. Matavz’ın yerine oyuna dahil olan Batuhan Kör, M.Bruno’nun asisti ile topla buluşunca yaptığı vuruş sonrası top filelerle buluştu. Gelen gol Bursaspor’un üstünlüğünün göstergesiydi. Aynı şekilde kaleye giderken Kerem Şen’in pozisyon takibi alkış topladı. Yoksa pozisyon ofsayt olabilirdi.

Her maç bir final havasında geçen maçlarda Bursaspor kazanmaya devam ettikçe zirvede yer alma mücadelesi devam edecek demektir.

Önümüzde Ankara Keçiörengücü maçı var. Kazananın Bursaspor olması için aynı mücadelenin artan bir hızla devam etmesi gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.