Hava Durumu

BÜYÜK TEHLİKE KURAKLIK !

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2022 16:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 16:00

Yapılan araştırmalara göre dünyada en önemli sorunlar arasında iklim değişikliği ve kuraklık olarak belirtiliyor. Gelecek nesillere tertemiz güzel bir dünya bırakmak için toplumsal ve bireysel olarak üstümüze çok büyük sorumluluklar düşüyor.

Kuraklık aslında normal ve tekrarlayan bir iklim olayıdır. Kuraklık çok yavaş başlayan, aylar ve hatta yıllar boyunca gelişebilen ve çok geniş alanları etkileyen doğal bir olay olması sebebiyle diğer olaylardan faklıdır.

Küresel iklim değişikliğinin sonucu dünyanın birçok bölgesinde artan sıcaklıklar ve azalan yağışlar, kuraklık olaylarının ciddiyetini göstermekte.

Kuraklığı önlemek adına alınması gereken bireysel tedbirlerin önemi yadsınamaz olsa da ülkemizde ve dünyada tüketilen su miktarlarına bakıldığında evlerde kullanılan su miktarı oldukça minimal düzeyde olmalı.

KURAKLIĞA HAZIR MIYIZ?

Ülkemizde son 50 yılda kaybedilen 3 Van Gölü büyüklüğündeki sulak alanlar kuraklığa hazır olmamızı gösteriyor. Bunu önlemek için hem bireysel hem de toplumsal üstümüze düşen sorumlulukları başarılı bir şekilde getirmeliyiz.

Kuraklık konusunda daha da bilinçlenmeliyiz. Yoksa gelecek nesillere güzel bir dünya bırakamayacağız

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.