Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELER DAR GELİR GRUBUNU UNUTMAYIN.

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2021 17:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2021 17:21

Bursa büyükşehir ve 18 kademe belediyesi dar gelir grubu aileler için bu güne kadar neden konut projesi geliştirmek için bir arpa boyu ilerleme veya bir proje gerçekleştirememişler.

Maalesef ülkemizin dar gelir grubunda yaşayan birçok vatandaşımızın olduğunu unutmayalım.

Şehrimizde dar gelir grubunun yıllardır ev alma hayalini gerçekleştirmek için merkezi hükümetten ne zaman medet ummaktan vazgeçeceksiniz.

Büyükşehir ve 18 ilçe belediyesi bir araya gelerek güçlü bir şirket kurarak dar gelirli vatandaşlarımıza konut üretebilirler.

Yıllar önce kurulan KİPTAŞ gibi güçlü bir konut yapı şirketi kurmak ve hayata geçirmek inşallah mevcut belediye başkanlarımıza nasip olur.

Resmi gazete yayınlanan yönetmelik ile belediyelerin konut üretebilmesinin önü açılmıştır.

Brüt kullanım alanı 100 metrekareyi geçmeyen ve düşük maliyetli olarak üretilen konutlar 'sosyal konut' kabul edilebilecek olduğunu unutmayalım.

29 Eylül 2005’te resmi gazete yayınlananBelediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi,Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik;

Bu Yönetmelikte geçen;

Dar gelirli: Aylık toplam geliri asgari ücretin, büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde iki katını, diğer belediyelerde bir buçuk katını geçmeyen aileyi,

Sosyal konutlar: Brüt kullanım alanı 100 m2’yi geçmeyen ve düşük maliyetli olarak üretilen konutları,

Konut: Sosyal konutlar dışında kalan diğer konutları,

Tahsis: Belediye tarafından üretilen arsa ve sosyal konutların, bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyanlara, kıymet takdir komisyonu tarafından belirlenen bedeli karşılığında ihalesiz olarak verilmesini,

Kıymet takdir komisyonu: Bu Yönetmeliğe göre üretilecek arsa, konut ve işyerlerinin maliyet bedelini belirlemek üzere, biri inşaat mühendisi olmak üzere 4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre belediye bünyesinde oluşturulacak en az üç kişilik komisyonu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.