Hava Durumu

ÇGD’DE VİCDAN YOKLAMASI

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2021 16:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2021 16:27

Sokrates; filozof zekâsıyla ne güzel tanımlamış kendini:

’’Ben at sineğiyim’’.

Filozof, aydın; evet ‘’at sineği’’ gibi rahatsız eder. Gerçeği arayış rahatsız edicidir; özellikle de her türden iktidar ve güç odakları için.

‘’Gerçeğin gazetecileri’’ de at sineğidirler; rahatsız ederler, Çağdaş Gazeteciler gibi.

**************************

Gerçekler acıdır, acıtır.

Kimseler sevmez buralarda gerçekleri. Gerçekler araştırılsın, haberleşsin, fotoğraflansın, görüntülensin, ekranlarda tartışılsın kamuya mal olsun, halkın haber alma hakkı yaşama geçsin istenmez.

‘’Başkalarına ait gerçekler dökülsün saçılsın ortalara ama bizimkiler gizli kalsın’’;  bu en temel çifte standartlardandır.

Yalakalık; yandaşlık; fonlama; reklam, ilan akıtma; olmadı cezalar, yayın yasakları; kapatma tehditleri; hapis, dayak, öldürülme; işten atılma, sansür bunun içindir.

Ama ‘’gazeteci’’ dokuz canlıdır; hep vardır; var olacaktır.

ÇGD’DE BÜYÜK BULUŞMA

Pazartesi günü; Reşat Oyal Kültürparkı’nda, Çağdaş Gazeteciler Derneği ÇGD’de bir ‘’vicdan yoklaması’’ vardı. Bursa o yoklamadan geçer not aldı.

Kimler mi oradaydı?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca; CHP Bursa milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu; CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz; İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz ile Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök; Türkiye Komünist Partisi İl Başkanı Ayhan Keser, Türkiye İşçi Partisi İl Başkanı Berkay Akman; Emek Partisi İl Başkanı Hasan Özaydın; Sol Parti yöneticileri.

Ve akademik odalar, sendikacılar, sivil toplum örgütü temsilcileri, gazeteciler.

Hepsi ‘’Özgür Basın Yıkılmaz’’ pankartının arkasında kenetlendiler ve bir ağızdan; ‘’Buradayız,  ÇGD Bursa Şubesi'nin idari ve sosyal tesisinin 2 Aralık'ta boşaltılarak yıkılmak istenmesine, bu büyük haksızlığa itiraz ediyoruz; ÇGD’ye, Kültür Parka, Bursa’ya, hatıralarımıza sahip çıkıyoruz; tarihe not düşüyoruz’’ dediler.

O yoklamada olmaktan çok muyluyum. Çünkü, burada benim de güzel anılarım var; mesela, Erdal İnönü, sonra da Kaan Arslanoğlu söyleşilerini yönetmiştim.

************************

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Tesisleri’nin yıkımı nasıl büyük hata ise ÇGD’nin idari ve sosyal tesisinin yıkımı da öyledir. Acaba var mıdır Bursa kadar hafıza kaybına uğratılan, kimliği silinen, anıları yağmalanan bir başka şehir.

ÇGD yasal yollardan mücadeleyi sürdürecek.

CHP’NİN MECLİS EYLEMİ

Bursa Muhalif gazetesinden bir haber:

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2. birleşiminde CHP grubu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi’nin Kültürpark’taki idari ve sosyal tesisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmak istenmesini protesto etti.

Meclis üyeleri “ÇGD’ye Dokunma” yazılı dövizler açtılar.

CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli der ki:

‘’Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne dokunmayalım. Bırakın onlar hür ve demokrat kalıp görevlerini yapsınlar. Onları yerlerinden yurtlarından etmeyin. Kültürpark’ın içinde onlarca mekân varken bu konularla uğraşmayalım. Bu noktada da biz ‘çağdaşımıza dokunma’ diyoruz”.

********************

Özgür basın gün olur herkese lazım olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.