Hava Durumu

CHP'Lİ BAŞKANI 17 YILLIK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNDE SADECE İKİ YATIRIM MEMNUN ETMİŞ

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2020 16:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 16:42

Göreve geldikten sonra ilk kez görüştüğümüz Başkan Karaca'ya kafamdaki soruları sorma fırsatı buldum.
Partisinin gençlik kollarından gelen sıkı bir sosyal demokrat yapısı olan İsmet Başkan, AK Parti'nin Bursa'da 17 yıllık yönetiminden sadece iki icraatından memnun kaldığını öğreniyoruz.
Diğer yapılan hem merkezi hükümetin yatırımlarına hem de Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olmadıklarını ifade ediyor.
Bence göreceli bir iddia olsa da örnekler vererek, ‘Bu da mı iyi olmadı?’ diye sorduğumuz her yatırıma kendince gerekçeler sunarak memnuniyetsizliğini anlatıyor.
İsmet Karaca'yı 17 yıllık AK Parti belediyeciliğinde memnun eden projenin biri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi diğeri Bursa-İstanbul deniz ulaşımının sağlandığı BUDO'yu göstererek dönemin belediye başkanlarına teşekkür ediyor.
Ayrıca vakti zamanında BUDO'nun kuruluşunda partisinden üç meclis üyesinin imzası olduğunu söylüyor.
Alinur Aktaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirmesiyle ilgili bakanlıklarla görüşüp Bursa için yedi farklı yatırımı siyaseten pek de alışık olunmayan işin ihale ve bitiş tarihlerini de açıklaması belli ki İsmet Başkanı kesmemiş.


Zira "Kimse bizden bu projelerin hayata geçirilebileceğine inanmamızı beklemesin."
Başkan bu söylemini de şu şekilde açıklıyor:
"Hatırlayınız, geçmişte Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Acemler Köprülü Kavşak, Kent Meydanı-Terminal T2 hattı, Timsah Arena, Muradiye Devlet Hastanesi, Yüksek Hızlı Tren gibi bu yatırımlar için de başlangıç ve bitiş tarihi verilmişti. Sonuç ortada, ya başlanılamadı ya da başlanıp bitirilemedi."
Hatta parti içinden oluşturdukları bir heyetin, Başkan Aktaş'ın paylaştığı yedi yatırım projeyle ilgili kendisinin de yapacağı açıklama için hazırlanmak üzere olan raporu beklediğini söyleyen Karaca'ya şu soruyu da sordum:
Bursa'ya hiç mi güzel hizmet yapılmıyor?
Yanıt ilginçti.
"Evet yapılmıyor"
Bir hayli ön yargılı verilmiş cevap olmuşsa da yapılan bazı yatırımlara böyle düşünülerek haksızlık edildiği kanısındayım.
Hırsının aklının önüne geçmesine müsaade etmeyip, "Bu güzel kadim şehri seviyorum" diyebilen her bir ferdin şehre katkısı olduğu yadsınılamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.