Hava Durumu

CHP’NİN BURSA’NIN GELECEĞİNE BORCU VAR… KILIÇDAROĞLU’NUN BOZBEY’E DESTEĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2021 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2021 16:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz cuma Bursa’daydı.

Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesi’nin Çamlıca Mahallesi’nde yaptığı İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Kreşi'ni açtı; Nilüfer Belediyesi Lions ve Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi'nin açılışını telekonferansla gerçekleştirdi; Mudanya Belediyesi’nin yaptırdığı Zübeyde Hanım Çocuk Akademisi, Taş Mektep’in açılışında bulundu; esnafları dinledi; CHP eski Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ve Kemal Demirel’e ev ziyaretleri yaptı; sivil toplum örgütü, hemşehri derneği ve meslek odası temsilcileriyle Bursa Akademik Odalar Birliği’nde bir araya geldi ve İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca ile görüştü.

 

BURSA İÇİN ÖZ ELEŞTİRİ

‘’Bursa Büyükşehir’i alamadık. Kabahat bizde, Bursalılarda değil. Biz Bursa’ya gerekli güveni vermek ve yeşil Bursa’yı yeniden inşa etmek durumundayız. Başkan adayımız burada, çalışıyor ve ben de izliyorum. İstanbul’da Ankara’da ne yapıyorsak Adana’da, Antalya’da, Eskişehir’de ne ortaya koymak istiyorsak aynısını Bursa’da da yapacağız.”

Kemal Kılıçdoğlu’nun Bursa için bu samimi öz eleştirisi ve hedef koyuşu önemli.

Betona gömülen, rant için altüst edilen, havası çok kirlenen, nüfusu hızla artan, trafiği malum durumda olan Bursa’nın tekrar “yeşil Bursa’’ olabilmesi epey zaman alacak ama önce seçimin kazanılması gerek.

CHP Genel Merkezi bu doğrultuda Bursa’ya özel önem vermeli.

Milletvekilleri, il ilçe yönetimleri, belediye başkanları ve CHP örgütü “biz’’ duygusuyla kenetlenerek şimdiden seçim odaklı çalışmalı.

CHP’nin Bursa’nın geleceğine borcu var.

 

MUSTAFA BOZBEY’E TAM DESTEK

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Mustafa Bozbey için, “doğru aday’’ değerlendirmesini yapmıştı daha önce.

Bursa ziyareti gösterdi ki, Kılıçdaroğlu’nun seçimin kaybedilmesine karşın Bozbey’e güveni sürüyor ve gelecek seçimlerde de adayının Mustafa Bozbey olduğunu net olarak söyledi; tabi ki Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinin de rızasıyla.

Kılıçdaroğlu Bursa’da seçimim kaybedilmesinde iç çekişmenin belirleyici olduğunu düşündüğü için şimdiden Mustafa Bozbey’i işaret ederek onun etrafında kenetlenilmesine vurgu yapıyor ve herhalde Bozbey’inde yaşadığı yenilgi nedeniyle bir öz eleştiri yaptığını da düşünüyor.

*************************

Bu arada; İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun, seçimlerde söz verilen belediye başkan yardımcılıkları konusunda bir adım atılmadığını Kılıçdaroğlu’na iletmesinin altı çizilmeli.

Sözlerden çok davranışlar güven vericidir.

*********************************

Kılıçdaroğlu’nun Bursa programı başarıyla tamamlandı.

Hem Kemal Kılıçdaroğlu; hem de Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz; Mustafa Bozbey ve CHP örgütü moral kazandılar.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’da bu önemli etkinlikten memnun oldu.

CHP’nin salgın sürecinde mağdur durumda olan esnafa yoğunlaşması elbette gerekli.

Ancak, “emek en yüce değerdir’’ diyen, kapitalizme ise hiç itiraz etmeyen CHP yine de bir sanayi şehri olan Bursa’da işçilere siyaset yaptırmaya, işçilerin temsiline ayrı bir değer vermeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.