Hava Durumu

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI DÜNYANIN EN İYİ SALONLARINDAN BİRİNE SAHİP OLDU

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2020 17:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2020 17:14

Doktorlar bağışıklık sisteminin güçlü olması için beslenme önerilerinde bulunuyorlar. Hiç tereddütsüz uyuyorum.

Ayrıca bağışıklık kuvvetlendirici olarak sanat ürünlerini de kullanıyorum. Her gün bir şiir okuyor, sanat filmi izliyor, konçerto veya sonat dinliyor moralimi sağlam tutuyorum.

*******************************

Sevgili okurum; sana da hararetle tavsiye ederim. Sosyal medyada paylaşılan deli saçması komplo teorilerine; panik yayan, gerçekle alakasız paylaşımlara kulak verme; bilime güven ve tabi sanata aç gönlünü; hemen faydasını göreceksin.

 

YENİ SALON

Ankara’da öğrenci olduğum dönemde kaçırmazdım Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konserlerini.

Senfonilerle, sonatlarla, konçertolarla; yerli yabancı virtüözlerle klasik müziğin güzelliklerinin keyfini çıkarır, gönlümü şenlendirir, ufkumu açardım.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın bende ayrı bir anlamı, değeri vardır. Orkestra Ankara’da olsa da Türkiye’nin orkestrasıdır.

******************************

Beni heyecanlandıran bir gelişme ile devam edeyim:

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), temelinin atılışından 23 yıl sonra hak ettiği konser salonuna nihayet kavuştu ve bundan sonra konserlerini Ankara’da yapılan dünyanın en iyi konser salonlarından birinde verecek.

Karı-koca mimarlar, Semra Uygur ve Özcan Uygur'un projesi olan bu muhteşem binanın ve salonun yaratacağı sinerji orkestrayı daha da verimli kılacaktır.

Çünkü en iyi müzik icrası en iyi salonlarda; onun akustiğinde, mimarisinde, teknik alt yapısında gerçekleşir.

***************************

Perşembe akşamı geçtim televizyonun karşısına canlı yayında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Salonu Açılış Konseri'ni mutlulukla, gururla seyrettim. Açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yer aldı.

Konseri TRT Müzik yayınladı ama bu tarihi olay keşke aynı anda bütün televizyonlardan naklen verilseydi.  Şu zor günlerde böyle güzel haberlere o kadar ihtiyacımız var ki.

KÜLTÜR SANAT ANITI

 

14,5 hektarlık alan üzerinde 5 bloktan oluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) kültür merkezinde üç salon var: 2023 koltuklu "Büyük Salon", 500 koltuklu "Mavi Salon" ve 600 kişilik tarihi CSO Salonu.

Ayrıca restoranlar, müze, sergi salonu, hediyelik eşya mağazası ve 10 bin izleyicilik açık hava alanı da bulunuyor.

Sadece mimari açıdan değil, teknik özellikleriyle de özel bir mekân ve dünyaca ünlü akustik uzmanlarıyla doğal akustik prensibine göre inşa edilmiş.

******************************

Salon, kültür merkezi, bina, yerleşke ne dersek diyelim;  burası aslında tam bir müzik anıtı. CSO’ya, Ankara’ya, Türkiye’ye hayırlı olsun.

En kısa zamanda Ankara’ya gidecek ve bu müzik anıtında konserler izleyeceğim.

Bir klasik müzik tutkunu olarak  çok mutlu oldum; emeği geçen herkese minnettarlıkla teşekkür ediyorum.

Darısı Bursa’nın başına.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.