Hava Durumu

DAHA İYİ OYUN VE MÜCADELE OLMALI!

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 16:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 16:36

Futbolda başarı yakalanmak isteniyorsa öncelik hırs ve mücadele olmalıdır. Ne yazık ki Bursaspor, son maçlarında bu oyun anlayışından uzaklaştı. Kısır futbola dönünce topları kalesinde görmeye başladı.

Kocaelispor maçında ve son oynanan İstanbulspor maçında gördük ki gerek mücadele gücü ve gerekse pas ve paylaşım hataları ortaya çıkınca Bursaspor’un çıkışı ortadan kalkmış oldu.

Bu tür hatalar devam edecek olursa, Bursaspor’un maç kazanması, yani galip gelmesi mümkün değildir. Gördüğümüz kadarıyla hatalar özellikle savunmadaki oyuncu paylaşımda devam etmektedir.

Zalazar’ın cezalı olması, Onur atasayar’ın vurdum duymaz oyunu, Mert Yımaz’ın rakibinden uzak kalması savunmadaki hataları ortaya çıkarırken, art arda gelen golleri getirdi.

İsmail Yüksek’in sakatlanması, kadro yapısını bozarken, Taha’nın agresif tutumu ve bazı oyunculardaki alan savunmalarını yapmaması sonucu, beklenmeyen bir mağlubiyeti ortaya çıkardı. 

Vefa Temel’in oyun süresince ortaya koyduğu futbol belki o gün için iyi görülmüş olsa da, gelecek için erken havaya girmesiyle yok olup gidebilir. Onun için istikrarlı oyununu her zaman oynaması, Bursaspor’un ve kendisinin geleceği açısından çok önemlidir.

Profesyonellik, futbolu oyun kuralları içinde 90 dakika boyunca yönetebilmektir. Bursaspor bu oyununu ne yazık ki sürdüremedi. Topu oynamaktan çok oynatmamayı denedi ve ortaya çıkan fauller acizliği ortaya çıkardı. O nedenle Bursaspor’un acilen toparlanması ve gelecek maçlarda bu tür oyunlara girmemesi gerekir ki bir yıla yazık olmasın.

Bursaspor bu oyunu ile zirve mücadelesi yapması mümkün değildir. Herkes kafasına göre oyun oynayamaz. Özcan Bizati, bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırmalı ve kurallar çerçevesinde ve mücadeleci bir oyun ortaya koyana kadar ciddi çalışmalara devam etmelidir.

Oynanan oyun her zaman sonuca dayalı futbol olurken, hızlı hücum ve hızlı savunma hiçbir zaman gözden uzak tutulmamalıdır. Bursaspor, bu oyun anlayışında ancak başarılı sonuçları ortaya çıkarabilir. Yoksa savunmada bol pas yapmak ancak galip gelen takımların işi olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.