Hava Durumu

DEMİRTAŞPAŞA’LILAR GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2021 16:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 16:44

Okulumuz, Demirtaşpaşa Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerimizin gözü aydın olsun…

Bundan tam 4 yıl 2 ay önce eğitim-öğretim faaliyetlerine son verilenen ve deprem nedeniyle yıkılan okulumuz Demirtaşpaşa Endüstri meslek Lisesi ihalesi bir aksilik olmazsa 23 Eylül 2021 Perşembe günü yapılacaktır.

1947 yılında, eğitim-öğretim faaliyetlerine Bursa Erkek Sanat Enstitüsü olarak başlayan okuldan birçok iş insanı, avukatı, doktoru, profesörü, milletvekili, mühendisi, sanayicisini yetiştiren okulumuzun yapım ihalesi nihayet yapılacaktır. 

Okulun bir mezunu ve aynı zamanda bir öğretmeni ve yöneticisi olarak alınan bu karar ile çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

 İnanıyorum ki benim gibi birçok insan da alınan bu karardan büyük mutluluk duymaktadır.

Okulumuzun Mezunlar Derneği Başkanı ve yöneticileri de uzun zamandan beri mücadele vermektedirler…

 İhale kararı ile aldıkları bu haberde onları mutlu etmiş olacak ki benim de öğretmenim olan Osman Nuri Atasoy ile yaptığımız görüşmede, yine duygu dolu anlar yaşadık.

Elbette kolay değil 1965 yılından itibaren öğrenci olarak bulunduğum ve daha sonra öğretmen ve yönetici olarak görev yaptığım, okulun yıkılması hepimizin hayallerinin yok olmasına sebep olmuştu.

O nedenle yeniden ihalenin yapılacak olması bizleri memnun ettiği gibi tüm mezunlarımızı da memnun edeceğini düşünüyorum.

Bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdüren başta Okulumuz Derneği Başkanı, Osman Nuri Atasoy ve yöneticilerini bir kez daha kutlarım…

Kolay değil tam 70 yıl önce eğitim-öğretim faaliyetine başlayan okulumuzdan birçok öğrenci mezun olurken okulumuz o dönemlerde Tophane Erkek Sanat Enstitüsü ile tek müdürlük çatısı altında eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyordu.

Bu eğitim-öğretim faaliyetleri 1975 yılına kadar devam etti.

Yeni yol Erkek Sanat Enstitüsü olarak faaliyetlerini sürdüren okulumuz 1975 yılından itibaren Tophane Erkek Sanat Enstitüsü’nden ayrılarak, eğitim-öğretim faaliyetlerine kendi müdürlüğü ve yönetimi olarak sürdürmüş oldu.

Deprem gerekçesiyle yıkılan okulumuzun ihalesi bir aksilik olmaz ise 23 Eylül 2021 tarihinde yapılarak, eskiden olduğu gibi birçok iş insanı ve ülkenin ihtiyacı olan teknik elemanlarının yetiştirilmesine devam edecektir.

Eğitim öğretimlerin devam ettiği süreler içinde okul isimlerinde değişimler yapılmıştır.

Farklı müdürlük çatısı altında iken değişen okulun ismi Demirtaşpaşa Teknik lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak tescil edilirken, Anadolu Teknik Liselerinin açılmasıyla yapılan isim değişikliği “Demirtaşpaşa Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi”ve son olarak ta “Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak tescil edilmiştir.

Okulların yıkılmasından sonra farklı bölümler farklı bölgelerde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürürken, okulun tekrar açılmasıyla tek çatı altında toplanmaları bazı sorunlarında ortadan kalkmasına neden olacaktır.

Bundan sonra tüm beklentimiz ihalenin yapılacak olması ve okulun aynı isim altında açılışının yapılarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmesidir.

Tüm mezunların isteği ve beklentisi de bu yönde olduğunu söyleyebiliriz.

Kolay değil 70 yılı aşkın bir okulda her öğrencinin ve öğretmenin unutulmaz hatıraları ve hayalleri yaşamaktadır.

En azından bu hayal ve umutlarının gerçekleşeceği dönemleri anımsamak için fiziki olarak okulumuzun yapılması, tüm mezunları ve görev yapan insanları “burası benim okulumdu” diyeceği fiziki yapı ortaya çıkarılacaktır.

Hayırlı olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.