Hava Durumu

DEVLETLEŞEN PARTİLER (1)

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2023 18:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 18:19

 Zira, bir konuda bilgi sahibi olmak istediğinde, verdiği malumatlar çoğu zaman taraflı ve yansız olduğu gibi, çoğu da çalakalem bilgiden ibarettir. Gerçi toplumdaki işlevi de oldukça fazla. Bir yerde dezenformasyona uğramış bilgi yanında, dünyayı da ayaklarının altına getiriyor. İnternet sayesinde hakikate ulaşma olmasa da, bilgiye sahip olmak da kolaylaştı. İyi – kötü , faydalı – faydasız her şey internet ortamında mevcut. İstatistiklere bakılırsa, internet kullanma da ülkemiz nüfusuna göre dünya ülkeleri arasında oldukça yukarlarda. Kullanma yaşı da şimdiler de iki üç yaşlarında başlamış durumda. Daha anne- baba demeyen çocuklar, rahatça ellerine  verilen akıllı telefonların tuşlarına basmasını öğreniyor. 
Üzüm üzüme bakarak kararır atasözü gereği, insanlarımız internete baka baka bağımlı hale geldi. Evlerde, işyerlerinde ve hatta yolda yürürken bile insanımız boşkaldıkça sanal ortamlarda dolaşıyor. 
İnternetin, sanal alemde insan zihnindeki bağımlılığını bilen siyasiler, önümüzdeki seçimler de bu güçten faydalanarak seçmenleri mesaj bombardımanına tutacaklar gibi.Seçimler yaklaştı. Sosyal medyadan nemalanan gruplar, sanal ortamda şöyle bir gezindiğinde, yoldan geçenlere, yaşadıkları ahvali sormakta… kendisine mikrofon uzatılanların verdikleri cevaplar ise abesle iştigalden ibaret. Adam sırf kafasındaki parti liderine sadakatini göstermek bahanesi ile olmadık ve saçma sapan cevaplar veriyor. Çoğu da Pavlov’un köpekleri gibi şartlandığından daha mevzunun ne olduğunu anlamadan, göbekten bağladığı liderine senalar yağdırmaya başlıyor.
Aslında severek bağlandığımız lider ve zatı muhtereme, senalar düzmekle, övgüler yağdırmakla en büyük kötülüğü yapıyoruz. Söyledikleri ve yaptıkları her şeyi, toplum da kabul gören insanlar, zamanla kendilerine ve nefislerine keramet vehmediyor. Kibir putlarına tapar hale geliyorlar. Adaletten uzaklaşıyor, nefsi emarelerine yenik düşerek, yücelttikleri makamlarından zamanla tepe taklak yuvarlanıyor, esfelisafiline kadar inebiliyorlar.
 Eh bir defa düşmeye gör…zamanın da senin etrafın da fır dönen yalakalar, dünyalık menfaat kırıntılarını toplamakla meşgul olup, el etek öpenler, düştükten sonra birdenbire gemiyi terk ediyor. Etrafımız da gördüğümüz insan kılıklı tipleri, kullanım süreleri bitip bir kenara atıldıklarında ne kadar yalnız olduklarının farkına varıyorlar. Ama o zaman i işten geçiyor. Önceleri toplum da hak etmedikleri halde kendilerine makam ve mevki verilerek, statülerini kendilerinin değil bir başkasının belirlediği liderle, aynı fotoğraf karesinde birlikte görünmek uğruna birbirini çiğneyen, ama düştükten sonra gemiyi ilk terk eden fareler tipli insanlar dan bu millet çok çekti. 
Çünkü insan satmaya alışmış bu tipler, menfaatleri kesildiğinde birden bire bukalemun gibi renk değiştirir, bulundukları ortamın rengine bürünürler. 
Devam Edecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.