Hava Durumu

DİYANET’TEN MÜSLÜMAN OLDUĞUMA DAİR BİR BELGE İSTİYORUM, İLGİLİ MERCİYE İBRAZ ETMEK İÇİN

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2023 16:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 16:24

Zaten Haccı piyangoya çevirdiği için kızdığım bu Diyanet Teşkilatına bulaşmayayım diyorum, ama zorla kendilerine doğru adeta çağırıyorlar. Geçenlerde ajanslara düşen bir haber yine klavye silahına sarılmama neden oldu. Haberin başlığı “Altıncı kattan düşen kadın, hastanede doktorun söylediklerini duyunca Müslüman oldu”Müslüman olmak istediğini belirterek Kayseri İl Müftülüğüne başvuran Gürcistan vatandaşı IrmaShakıashvılı için İl Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

Evet Allah hidayet etmiş ne güzel ve şanslı, çünkü geçmişteki günahlarından artık sorumlu olmayacak. Ama bizim böyle bir şansımız yok. Allah tüm insanlığa böyle bir hidayet nasip etsin.

Gelelim olayın beni kızdıran tarafına. Yazmadan önce Müslüman kardeşlerime şu soruları sorarak başlamak istiyorum.

Müslüman olmak için Arapça bilmek gerekli ve şartmıdır? Müslüman olmak için Arap isimlerinden birini almak şartmıdır? Müslüman olmak için Müftülüğün veya bir din görevlisinin tanıklığı şartmıdır? Müftülüğün verdiği bu “İhtida Belgesi” Ahiret yurdunda geçerli mi? Arapça bilmeyen bir kişi kendi ana dilinde Kelime-i Şahadet getirirse Müslüman olur mu? Dil ile söylemenin yanında kalben tasdik gerekmiyor mu? Konuşamadığı ve anlamadığı bir dilden söylediği Şahitlik Kelimesinin bir anlamı olur mu?

Görüntüleri izlerseniz tam bir tirajı komik dedikleri cinsten. Din görevlisi arkadaş hanımefendiyi oturtmuş tanık misafirlerle birlikte, ona söylediklerimi tekrar et diyerek heceleyerek Kelime-i şahadet getirtiyor. Zavallı yeni din kardeşimiz de onun söylediklerini heceleyerek tekrar etmeye çalışıyor. Merasimin sonunda “İhtida Belgesi” kendisine takdim ediliyor.

Haberin devamı; daha sonra şahitler huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan IrmaShakıashvılı, "Lale" ismini aldı, şeklinde devam ediyor.

Şimdi size bir soru daha; bu hanımefendi ismini değiştirmezse, asıl ismini kullanmaya devam etse, kendisine anadili olan Gürcüce Kur’an meali ve faydalı bir kısım diğer İslam kaynakları takdim edilse dinini bu şekilde öğrenip yaşarsa, soydaşlarını etkilemesi onların da kurtuluşuna vesile olması daha kolay olmaz mı?

Hz. Peygamberin ayaklarımın altına aldım dediği kavmiyetçiliği, ırkçılığı Arap dünyası katmerli bir şekilde devam ettirerek İslam’ı adeta bir demir kafes içine hapsetmiş, yetmemiş bir kısım cahiliye dönemi adetlerini de İslam’ın emri gibi insanlığa dayatmış, bizimkiler de bu kültürle böyle cahilane uygulamalar ile üzerine tuz biber ekiyorlar.

İnsanlığa uyarıcı, öğüt olarak gönderilen Kur’an sadece kendilerine mi indi zannediyorlar, mirasçılar gibi hoyrat ve bilinçsizce harcıyorlar. Yoksa Papalığa özenip bir din adamı ve makamı hevesi peşindeler. Anlamak mümkün değil. Aynı kitabı okuyup farklı şeyler mi anlıyoruz.

Velhasıl kelam sevgili dostlar; Hesap günü sorgu meleklerine ibraz etmek üzere ben de Diyanet’ten Müslüman olduğuma dair bir belge istiyorum. Bizim suçumuz ne, Müslüman bir anne ve babadan doğmuş olmak mı?

26 Ocak 2023 Perşembe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.