Hava Durumu

DSP CUMHUR İTTİFAKI’NA GİRER Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2022 15:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 15:56

Türkiye, küresel krizin salgının da tetiklemesiyle bütün dünyada olduğu gibi ekonomileri sarstığı bir süreçte hızla 2023 seçimlerine yol almakta.

Muhalefet partilerinin kimilerinin oluşturduğu Millet İttifakı henüz Cumhurbaşkanı adayını belirlememiş olsa da ‘Erken Seçim’ taleplerini sürdürüyor.

Cumhur İttifakı ise seçimlerin zamanında yapılacağını belirtiyor...

Ve partiler bir yandan da kendi ittifaklarını güçlendirici çalışmalarını sürdürmekte.

Gelecek Partisi, Deva, Memleket, T.Değişim Partisi henüz bir ittifak içinde değiller...

Tıpkı Demokratik Sol Parti gibi...

* * *

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal,  geçtiğimiz hafta sonu merkez ve ilçelerinde bir dizi temaslar yapmak için Bursa’da bulundu.

Bursa ve ilçelerinde kimi sivil toplum ve esnaf kuruluşlarıyla buluştu...

Genel Başkan Aksakal ve il yönetimi bu kapsamda Marmara Medya’yı da ziyaret etti ve ON TV canlı yayınında Medya temsilcilerinin ve yazarların sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Aksakal burada da sorulan sorular üzerine ittifaklarla ilgili görüşlerini paylaştı.

DSP olarak diğer muhalefet partilerinden ayrı olarak yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde çalıştıklarını, iktidarın yaptığı ve yapamadıklarını vatandaşa sakin bir biçimde anlatmaya çabaladıklarının altını çizdi.

Ve Genel Başkan Aksakal, CHP ile bir temaslarının olmadığını, zaten CHP ile bir benzerliklerinin bulunmadığını, DSP’nin Ecevit tarafından ayrı bir parti olarak kurulduğunun altını çizdi.

* * *

Bilineceği gibi DSP 2018 genel seçimlerine bir takım eksiklikler nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından katılımına izin verilmemişti.

Aynı şekildeki İYİ partinin seçimlere katılımı da CHP’nin verdiği 15 ‘emanet Milletvekili’ ile gerçekleşmişti.

Yani CHP, İYİ partiye sağladığı desteği DSP’den esirgemişti...

DSP, 2019 yılı yerel seçimlere katılarak 2 ilçe ve 2 belde de belediye başkanlıkları kazandı...

Ardından 2021 yılı başlarında DSP Genel Başkanı Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yaptığı görüşmeler kulislerde "seçim ittifakı" tartışmalarını gündeme getirmişti.

DSP Genel Başkanı Aksakal da, ziyaretin amacının, Erdoğan'a da ilettikleri "hukuk ve ekonomi reformu" konusunda hazırladıkları öneri paketini Oktay'a da sunmak olduğunu söylemişti.

İttifak konusunda ise şimdiden kendilerini bağlamadıklarını belirtmiş, görüşmelerin ittifak çalışmalarına yönelik olmadığının altını çizmişti.

* * *

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a Yeni Marmara gazetesinde ON TV canlı yayında yayınında yönelttiğimiz sorulara ittifaklar konusunda açıklamalar yaptı ama somut bir karar belirtmedi.

Genel Başkan Aksakal’ın ‘Bugünden yarına ne olacağı belli değil. Millet İttifakı içinde yaşananları görüyorsunuz. Cumhur İttifakı'nın kendi düzleminde yaptığı çalışma veya niyetleri üç aşağı beş yukarı yorumlayabiliyoruz. Üçüncü ittifak yapısı çıkar dördüncü ittifak yapısı çıkar. Bunların hiçbirisi belli değil...’ açıklaması ve ‘Bugünkü HDP yapısı gibi bir siyasi partiyle, ittifak arayışımızda olmaz, böyle bir teklifin de karşılığı olmaz’ söylemini eğer 3. İttifak olmaz ise, DSP’nin Cumhur İttifakına yeşil ışık yakabilecek gibi anlamak olası.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.