Hava Durumu

DÜŞÜNÜRKEN DÜŞÜNDÜREBİLMEK İÇİN ORTAK AKILDA BULUŞMAK

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2022 17:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 17:09

Ülkemizde 40, yurt dışında 20 farklı ülkede örgütlü Türkiye Düşünce Kulübü'nün genel merkezi Bursa'da.
Geçtiğimiz günlerde TR Düşünce Kulübü'nün yapılan genel kurulunda göreve seçilen merkez yürütme kurulu ve yeni dönemde yapacakları çalışmaların tanıtımı amaçlı basın buluşmasında bir araya geldik.
Türkiye Düşünce Kulübü'nün ilk kez davetlisi olarak katıldığım basın buluşmasında gördüğüm şudur ki, kulüp yöneticilerinin kent kamuoyu tarafından tanıdık, bilindik isimlerden olmadığıdır.
Genel Başkan Ercan Yakut, Düşünce Kulübü olarak olmazsa olmazlarından birinin hem yönetim kurulun da hem de üyeler arasında siyasetin içinde yer almış, ya da siyaseti hedefleyen kimsenin olmamasına dikkat ettiklerini vurguladı.
Ancak gördüğümüz o ki, hem yönetim kurulun da hem de üyeler arasında geçmişte siyaset yapmış hatta siyaseten halen beklenti içinde olan isimlerle karşılaşınca Başkan Yakut'un bu yöndeki söylemindeki çelişki hemen dikkatimizi çekti.
Hatta Sayın Yakut aynen şu ifadeyi kullandı:
"Siyasi hedefleri olanları aramıza almadığımız gibi sivil toplum kuruluşlarını basamak olarak kullanılmasına karşıyız. İşte bu yüzdendir ki, STK'ların sivilleşmesini istiyoruz"
Çok doğru bir söylem.
Sivil toplum kuruluşlarının amaçı, gönül esasına dayalı olmadır vurgusunu bir kez daha biz de hatırlatmış olalım.
TR Düşünce Kulübü'nün amaçlarından biri de her düşünceye sahip insanların fikir ve düşüncelerini ortak bir noktada ifade edebilmeleridir.
İşte en güzeli de bu değil mi?
Kim olursa olsun demokratik bir hak olarak düşüncesini, fikrini, ön görüsünü özgürce ifade edebilen toplumlar dünyada farkındalık oluşturmuşlardır.
Ancaaak.
Söz de düşünceyi silah gibi kullanarak kimsenin özel hayatına, ailesine ve hatta ülkeyi yönetenleri küçük düşürücü ya da hakaret boyutunda asla olmamalıdır.
Nitekim görüyoruz, "düşünce ve ifade özgürlüğümü kullanıyorum" diyerek rencide etmek suç olduğu unutulmamalıdır.
Türkiye Düşünce Kulübü üye sayısının niçin 300 dolayın da olduğu sorusuna Genel Başkan Ercan Yakut cevabı şöyle oldu:
"Çok kalabalıklar olmak yerine nitelikli azınlıklarla birlikte olmayı tercih etmemizdendir"
Türkiye Düşünce Kulübü'nün 2022 yılında ele alıp değerlendirmeler, araştırmalar yaparak sonuçları kamuoyu ile paylaşacağını belirlediği dört çalışma konu başlıkları şunlardan oluşuyor.
Türkiye'de siyaset ittifakları.
Türkiye'deki plan hataları.
Uluslararası göç ve mülteciler konusu.
Yeni nesil finans sistemi
.
Bu dört konu başlık altında yıl içinde paneller, sempozyumlar, araştırmalar gibi çalışmalar yaparak ortaya çıkacak sonucun yıl sonunda kitapçık haline getirilerek kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Genel Başkan Ercan Yakut, asıl hedeflerinin ise başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası platformlarda ses getirecek çalışmalar olduğunu söylüyor.

Velhasıl herkesin bir dünya hayali, düşüncesi ve de fikri olduğuna göre ortak akılda birleşerek sesimizi duyurmak için tıpkı Türkiye Düşünce Kulübü gibi düşüncede diğer bir ifadeyle akılda bulacak ortamlara en çok ihtiyacımızın olduğu gerçeğidir.
Bize de inşallah demek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.