Hava Durumu

EMPERYALİZME ÇANAKKALE’Yİ DAR EDEN KAHRAMANLARIMIZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2021 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 16:34

Çok severim Çanakkale Türküsü’nü.

Birçok yorumunu dinlediğim türküyü Ruhi Su çalıp söyledi mi tüylerim ürperir; kalbimde bir anafor oluşur. Ruhi Su bir başka okur türküleri.

Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümünü anlatan yazıma Çanakkale Türküsü’nü dinleyerek, coşkuyla başlıyorum.

 

Mustafa Kemal Çanakkale’dir

Emperyalizme karşı verilen ve mazlum milletlere ilham olan bağımsızlık savaşımızın başlangıcı Çanakkale’dir.

Çanakkale olmasaydı Kurtuluş Savaşı da Cumhuriyet Devrimi de olamazdı.

Mustafa Kemal devrimci bir kahraman önder olarak orada doğmuştur.

Cumhuriyet aslında Çanakkale’de kurulmuştur; bağımsızlığımızın ateşi orada yakılmıştır.

Tarihle kavga edenler; Mustafa Kemal’i Çanakkale Savaşı’ndan silmeye çalışanlar gaflet içindedirler; tarihin çarkları geriye döndürülemez.

Mustafa Kemal halkımızın gönlünde bir kutsal emanettir. Halkımızın vefası, minnettarlığı Mustafa Kemal söz konusu olduğunda sevgi seli olarak çağıldar.

**********************

Ulusal birliğimizin kilit taşı Atatürk konusunda daima en yüksek hassasiyeti göstermemiz gerekir; çünkü, emperyalistler Çanakkale’de kendilerini denize gömen Mustafa Kemal’le halkımızın arasındaki gönül ve bilinç bağına sinsi yalanlarla, hilekarca saldırıyorlar.

 

Bursa ve Çanakkale

Genelkurmay Başkanlığının kayıtlarına göre Çanakkale’de en çok şehit veren il Bursa’dır.

Bursa’dan 4092 asker şehit düşmüştür; belgelere geçmeyenlerle bu sayı çok daha fazladır.

Bursa’nın Orhaneli ilçesi ise 1034 asker ile Çanakkale’de en çok şehit veren ilçedir.

Çanakkale’nin Bursa için anlamı bu bağlamda daha da büyüktür.

Çanakkale şehitlerine borcumuz

Şimdi soralım kendimize…

Cideli Mehmet Çavuş’a, Lapsekili Ali’ye, Kilitbahirli Yüzbaşı Hasan’a, Çerkes Hüseyin’e, Kürt Ahmet’e, Pötürgeli Bilal’e, Kınalı Ali’ye, Ezineli Yahya Çavuş’a, Konyalı Mıstık’a, Bursalı Mehmet Mustafa’ya…

Kanlısırt’ta, Kocaçimen’de, Kabatepe’de, Alçıtepe’de koyun koyuna yatan 253 bin vatan evladı kahraman şehidimize ödenecek borcumuz nedir?

********************

O borç şudur…

Emperyalizmin ülkemize her türlü kumpas ve hile ile çullandığı şu zor günlerde; başta laiklik olmak üzere Atatürk devrimlerine, cumhuriyete, Anadolu aydınlanması değerlerine, demokrasiye, Andımıza sahip çıkmalı; terör karşısında ulus bilinciyle kenetlenmeliyiz.

Geçmişte emperyalizmi yenmiş, cumhuriyeti kurmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir eşsiz devrimci önder çıkarmış kahraman ulusumuz yine başaracaktır.

KAHRAMANLARIMIZ

Köşe yazımı, emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in Veryansın TV’de yayınlanan, “Emperyalizme Denizde Atılan Büyük Tokat’’ başlıklı müthiş yazısının son bölümüyle noktalıyorum:

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimiz Tüm Milletimize Kutlu Olsun. Bu zafere neden olan başta Müstahkem Mevki Komutanı Cevad Paşa, Nusret Komutanı Yüzbaşı Tophaneli Hakkı, Mayın/Torpil Grup Komutanı Binbaşı Nazmi ile 11 hatta mayın döşeyen kahraman mayıncılarımıza, 21 tabya ve bataryada istila filosuna ölüm kusan deniz ve kara topçularımıza, gece boyunca aydınlattıkları denizde kuş uçurtmayan ışıldakçılarımıza, yaptığı aşırtma atışlar ile Saroz’daki İngiliz gemilerine zor anlar yaşatan Barbaros Zırhlımıza, kısıtlı imkânlarla keşif uçuşlarını sürdürebilen tayyarecilerimize, yerleşim birimlerine defaten mermi düşmesi ve ölümcül infilaklara rağmen direnme ve dayanma gücünü kaybetmeyen Çanakkale ve Gelibolu halkına selam olsun. Şehitlerimize rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyorum.’’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.