Hava Durumu

EN ANLAMLI HİZMET, KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLABİLMEKTİR

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2021 16:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 16:33

Hiç şüphe yok ki yurttaş, kendisini değerli hissedilerek yapılan hizmete sahip çıkıyor.

Bir diğer ifadeyle hizmet, vatandaşın istek ve beklentilerini yerine getirebilmektir.

Özellikle belediye yönetimlerinin bu durumu en güzel ortaya koyan son yıllardaki çalışmalarında biri de sosyal sorumluluk projeleridir.

Çünkü toplumun psikolojisini tutabilmek, güven sağlamak moral değerler için önemli.

Çoğumuz şunun farkında olmayabiliriz ama Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri de Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde sürdürülen Evde Bakım Hizmetleri'dir.

Şöyle ki;

Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarını kapsayan 17 ilçe dahil olmak üzere sosyal ekonomik yoksulluk içinde bulunan günlük faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yatağa bağımlı, engelli ve yaşlılara teşhis, tedavi, bakım, refakat, yönlendirme, ev temizliği yapmak, ambulansla hasta nakil hizmetini sağlayarak yaşam kalitelerini artırmak amacıyla vatandaşa sunulan sosyal sorumluluk projesidir.
Bunların tümünü de 145 personel, 46 araç ve 25 ambulansla hizmet verilmekte.

Bu yıl itibariyle 13 bin 600 doktor muayenesi, 21 bin fizik tedavi ve rehabilite hizmeti, 46 bin hemşirelik hizmeti, 31 bin 700 bakım ve refakat hizmeti, 3 bin 350 psikolojik destek hizmeti verilmiş.

Toplamda 117 bin evde bakım hizmetinin yanı sıra 138'i şehir dışı olmak üzere toplam 28 bin hastanın da ambulansla sağlık kuruluşlarına sevki sağlanmış.

Tüm bu ayrıntıları yazmaktaki sebep, şayet bu hizmetlerden haberdar olmayan çevrenizde yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yatağa bağımlı, engelli, yaşlılar kısacası evde hasta bakım ve temizlik hizmeti alması elzem olan kişilere yardımcı olabilmenizdir.

Bunun için yapmanız gereken telefon, dilekçe, şahsen ya da yakını aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na başvuruda bulunulmasıdır.

Akabinde kayıtları alınan hastaların sosyal incelemenin ardından en geç iki iş günü içerisinde hasta yaşadığı ortamda doktor ve hemşireden oluşan ekipler tarafından ziyaret ediliyor.

Hekimlerin önerileri doğrultusunda sağlık hizmetleri başta olmak üzere kişisel bakım ve kimsesiz hastalara ev temizlik hizmetleri başlatılıyor.

Kimsesizlerin kimsesi olabilmek bu olsa gerek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.