Hava Durumu

Bursa’yı TBMM’de temsil eden vekillerden beklenilenler

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2024 16:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2024 17:08

Bursa’nın Ankara’da siyasi lobisi olup olmadığı hem tartışma konusu olmuştur.
Bir diğer ifadeyle yıllardır çözüm bekleyen yatırımların kente ulaşmaması ya da başlanıp da tamamlanamamasıTürkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bursa’yı temsil eden vekillerin performans ölçüsü niteliğindedir.
Halbuki, Bursa’nın parlamentoda 20 milletvekili ile temsil edilmektedir.

Ama gelin görün ki, kentin çözüm bekleyen sorunu için muhalefetiyle iktidarıyla bir araya gelerek ilgili bakana ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gidilip görüştüklerini yansıtan birliktelik görmedik.

Aslında bunun örneklerini Gaziantep, Kayseri, Adana, Diyarbakır şehirlerini TBMM’de temsil eden milletvekillerinin kentlerinin sorunlarının çözümünoktasında zaman zaman bir araya geldiklerini görüyoruz.

Lafı geldiğinde bahsederken yere göğe sığdıramadığımız Bursa’nın çözüm bekleyen sorunlarını hatırlatalım...

İlk sırada önce, Yüksek Hızlı Tren daha sonra HızlıTrene dönüştürülen demir yolunun bir türlügetirilemediği gibi Ulaştırma bakanlarının Bursa’ya her gelişinde Bursalılar’ın trenle buluşması için verdiği tarih değişiyor.
Geçtiğimiz günlerde İznik’e gelen Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren test sürüşlerine 2026 yılında başlanacağını söyledi.

İnşaatı bir türlü bitirilemeyen diğer bir yatırım da Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’de tamamlanmayıbekleyen hükümet yatırımlarından bir tanesi.

Üçüncü sırada ise 5.5 kilometrelik Emek-Şehir Hastanesi Bursaray hattının tamamlanamaması.

Dördüncü sırada, Orhaneli-Büyükorhan ve Harmancık yolunu kısaltarak güvenli hale getirecek tünel çalışmasının bir türlü tamamlanamaması.

Beşinci sırada ise istenilen seviyeye getirilemeyip Sabiha Gökçen Hava Limanı’nın gölgesinde bırakılan Bursa Yenişehir Hava Limanı.

Altı, göreve gelen hükümetlerin her seferinde söz verip Davos örneğindeki gibi yapılacağı açıklanan Uludağ’a şu ana kadar bu yönde yapılmış bir yatırım yok.

Yedi, üç tarafı organize sanayi bölgeleriyle çevrilen şehirde her geçen gün artış gösteren hava kirliliğinin önüne geçilememesi.

Sekiz, çıkış noktası Uludağ’ın kaynak sularından oluşup şehir içinden geçtiği güzergahta bazı tekstil fabrikalarının bıraktığı sıvı atıklarıyla kirlenerek simsiyah şekilde Karacabey Boğazı’ndan denize dökülen Nilüfer Çayı’nın temizlenememesi.

Bu saydıklarımızın hepsi hükümet desteğiyle yapılmasıplanlanmış ancak hayata geçirilememiş beklemekte olan yatırımlardan bazılarıdır.

Bu yatırımların eksik ya da yapılamaması vatandaşnazarında mevcut iktidara eksi olarak yazıyor.

Hatta AK Partililerin, “Bizim ayıbımız” dediği hızlıtren meselesinden vatandaş umudunu kesmiş durumda.

Haksız da sayılmazlar.

Bursalılar bu konuda hep mağdur edildi.

“Bundan sonra gelse ne olur gelmese ne olur” dedirttiği hızlı tren için şimdi de test sürüşlerine başlanılacak tarih 2026 yılı olarak açıklandı.

Nüfus olarak Türkiye’nin dördüncü, ülke ekonomisine katkısı olarak üçüncü büyük şehri Bursa’nın bu yatırımlara çok daha öncesinden kullanmaya başlamasıgerekirdi.

Bursalılar uçakla seyahat etmek için İstanbul’a gitmemeli.
Bu durum hem maliyet hem de zaman açısından büyük yük oluşturmakta.

Dolaysıyla kentin sorunlarının çözümü noktasında Bursalılar’ın vekil tayin ettikleri 20 milletvekilinden beklentisi şudur:

İktidarı ya da muhalefeti, söz konuşu Bursa’nın çözüm bekleyen yatırımlarının biran önce gelmesi noktasında birlik olup somut adımların atılıncaya kadar konunun takipçisi olunmasıdır.

Aksi halde “şunu söz verdiler yapmadılar, buna başladılar bitiremediler, bunu yarım bıraktılar”söylemleri muhalefeti vatandaşın gözünde yüceltmez.

Aynı şekilde iktidar partisinin de verdiği sözleri zamanında yerine getirememesi partiye olan güven kaybı oluşturmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.