Hava Durumu

FİT KAMP ZAYIFLAMA KÖYÜ ORHANELİ'NE YAKIŞACAK

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2021 16:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2021 16:20

Adeta insanlığı esir alan, yaşam biçimimizden, alışkanlıklarımızdan vazgeçmek, sevdiklerimizle minimum seviyede bir araya gelmek hayat tarzımız haline getirmiştir pandemi salgınıyla birlikte.

Elbette bu durum ülkemizle sınırlı olmayıp global anlamda topyekûn salgınla mücadele sürürken bir yandan da hayat devam ediyor.

İki yılı aşkın süreçte yaşadıklarımız bizleri çok da farkında olmadığımız doğanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

Bunun en belirgin örneğidir tatil anlayışımızın değişmesi...

Hal böyle olunca da kalabalıklardan uzak, insan temasının daha az olabilecek şekilde öncelikli tatil tercihleri turizm sektöründe doğa turizmi öne çıkmıştır.

Bunları neden aktardığımıza gelecek olursak.

Önceki günkü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldi.

Orhaneli'ne kırsal kalkınma destekli doğa turizmi adı altında yapılmak istenen Fit Kamp zayıflama köyü tesisi.

Zannediyorum ülkemizde sadece Bodrum'da bulanan tesisin benzeri şimdi de Orhaneli'ne yapılmak isteniyor.

Orhaneli Belediyesi Başkanı Ali Aykurt'un, ilçesinde doğa turizmini geliştirmek için bir süredir yatırımcı arayışları sonuç vermiş.

İlçe merkezine 10 kilometre mesafede vatandaşa ait 30 dönümlük orman içindeki arazisine otel konforunda doğa turizmi konseptinde tesis yapabilmesi adına gerekli plan oluşumu onayı talebi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yerine Vekili Ahmet Kılıç'ın yönettiği mecliste CHP ve İYİ Parti grup sözcüleri tesisin yapılmasına karşı olduklarını söylediler.

CHP Grup Sözcüsü Osman Ayrıdilli, özel mülk olsa da orman içinde kalan yerlere bu gibi tesislerin yapılmasının kötü örnek teşkil edileceği vurguladı.

İyi niyet çerçevesinde izin verilip daha sonraki süreçte amacının dışında yapılaşma örneklerinin tekrarlanmaması adına plan onayı değişikliğine CHP gibi İYİ Parti de karşı olduklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da, tesisin Marmara Bölgesi'nde bir ilk olacağı gibi ilçenin tanıtımı açısından doğuyla barışık bu gibi tesislere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ruhsat aşamasında verilecek iznin dışında yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyleyen Aykurt;

"İlçe olarak doğa turizmini geliştirmek istiyoruz. Gençlerimize iş imkânı sağlamak için ilçemizin coğrafi konumuna uygun doğa turizmi geliştirmek arzusundayız. Bunun için de yapılmak istenen bu yöndeki yatırımlara ihtiyacımız var."

Netice itibarıyla konuşmaların ardından yapılan oylamada talep oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.

Muhalefetin daha doğrusu Millet İttifakı ortaklarının nereye, ne şekilde, ne amaçlı, kimlere hitap edecek, bölge halkı istiyor mu, kaç kişi istihdam edilecek vs. bilgilerindin yoksun yatırıma karşı çıkmayı muhalefet zannediyor.

Tesisle ilgili daha sağlıklı bilgiyi alabilmek için Fit Kamp zayıflama köyü oluşturmak isteyen iş insanı Cevher Cenkçi'yi arayıp sordum.

Aynı zamanda Orhaneli'nde çiftlik işletmeciliği de yaptığını söyleyen Cenkçi, yapacakları tesiste beton ve demir yerine taş ve ağaç kullanacaklarını söyledi.

Bunu kendilerinden değil destek aldıkları Kırsal Kalkınma Ajansı'nın sunduğu şartlardan biri olduğunu söyledi.

Tesis kesinlikle doğayla uyumlu olacağı gibi bölgenin gelişimine de destek olacağını belirten Cevher Cenkçi şunları söyledi:

"Ne doğaya ne de bölge halkına en küçük zarar verecek bir tesis olmayacaktır. Farklı sektörlerde yaptığımız işlerimizden dolayı yurt dışı bağlantılarımızı kullanarak buraya yüzde 80'i yabancıların geleceği tesis haline getireceğiz. Bu da başta Bursa'nın ve Orhaneli'nin tanınırlığını artıracaktır."

Fit Kamp zayıflama köyünde ne gibi hizmet vereceği konusunda da bilgi veren Cenkçi;

"Minimum 21 günlük programları ile doğa tutkunu ve sağlıklı yaşamı merkezi olacak kuruluşumuz profesyonel ekibiyle kaliteli hizmet stratejisiyle her daim sağlıklı yaşamı düşünenlerin yanında olmayı hedefliyor. Toplumu ve doğaya olan duyarlılığımız ile insanların mutlu yaşamasına katkıda bulunmaya özen gösterecektir. Hedefimiz her zaman en yüksek ve en sağlıklı performanstır. Hizmet anlayışımız spor ve dans öğretmenleriyle birlikte diyetisyenler eşliğinde konuklarımıza yaşatmayı ilke edinirken sürdürülebilir şekilde memnuniyet odaklı hedeflerimizle ilerlemektir."

Doğrusu biz de merak ettik.

Tesis faaliyete geçtiğinde eminim bölge halkının beklentileri karşılık bulacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.