Hava Durumu

FUAT KUŞÇUOĞLU CADDESİ NEREYE KADAR?

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2021 15:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2021 15:30

Bursa, Yunuseli ve Hürriyet’i birbirine bağlayan Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’nin bölgenin ulaşım yükünü kaldıramaz hale geldiği tüm kesimler tarafından bilinmektedir.

***

Özelikle son 5 yılda Yunuseli-Güneştepe-Akyıldız ve eski Fen İşleri şantiyesinin arazisi üzerine yapılan yaşam alanları ile beraber nüfusun hızlı arttığı yollar artık trafik yükünü kaldırmaz olmuştur.

***

Kısa süre içinde Hürriyet’te bulunan Pars Tuğla Fabrikası’nın arazisinin üstüne yapılan alışveriş merkezi ve konut projesi de üzerine eklendiğinde Fuat Kuşçuoğlu Caddesi bu trafiği nasıl kaldıracak?

***

Bazı yazılarımda üzerine basa basa söylediğim Hürriyet bölgesinin araç yoğunluğu ve otopark sorunlarının çözüleceğini beklerken hiçbir yatırımının yapılmaması dolayısıyla bölge insanı açısından gün geçtikçe yaşam zorlaşacaktır.

***

Alternatif ulaşım planlanıp bir an önce faaliyete geçirilmesinin kaçınılmaz olduğu, bölgenin her geçen gün keşmekeş olan trafik yoğunluğuna bir an önce çözüm bulunması gerekir. Bununla ilgili alternatif olarak Yunuseli havalimanının bir bölgesinden Bağlarbaşı istikametine doğru alternatif yolların acil olarak faaliyete alınması gerekir.

***

Bursa Yunuseli havalimanının 1400 dönümlük alanının büyük bir bölümüne millet bahçesi yapılırken; bu konuların özellikle bölgenin ihtiyacının giderilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Bölgedeki sosyal yaşam alanları, pazar alanları ve otopark alanının acil olarak bu alana katılıp bir an önce faaliyete geçirilmesi Büyükşehir Belediyesi’nden istenmektedir.

***

Yunuseli havalimanının bulunduğu bölgenin; Bursa’nın akciğerlerinden biri olduğundan güzel bir proje yapılarak ve millet bahçesi olarak kalmasının Bursa’mıza ve ülkemize büyük bir katkı sağlayacağını umut ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.