Hava Durumu

GALİBİYETLER DEVAMLI OLMALI

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2020 17:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 17:00

Altınordu maçı ile bir çıkış arayan Bursaspor, Emirhan ve Ali Akman ile bulduğu gollerle bu çıkışını elde etmiş oldu. Bu başarıda en büyük payı kalede görev yapan Ataberk’e vermek gerekir. Çünkü ilk yarı çok yakın mesafeden vurulan 2 topu çıkarması Bursaspor’un bu galibiyetteki şansını artırdı.

Dakikalar ilerledikçe rakip Altınordu’nun gençleri Bursaspor gençlerine oranla topu daha iyi kullandılar. Gerek hava toplarındaki üstünlüğü ve gerekse bire bir mücadeledeki başarısını gördük. Bu ataklarda savunma, özellikle birinci bölgede rakibine pas yapmasına izin vermedi. Rakip bu alanda yüksek toplarda gol aradı. Bu vuruşlarda savunma elemanları zorlanırken bu atakları bertaraf eden Ataberk günün en başarılı oyuncusuydu bence…

Bursaspor da ise bire bir mücadelede rakip baskı yapınca topu kullanmakta zor anlar yaşadı ve pas hataları ortaya çıktı diyebiliriz. Bu durumu atılan gollerde de görebiliriz. Her iki golde de ferdi yetenekleri görmek mümkün oldu. İlk golde Emirhan’ın vurduğu topun direkten dönmesi ve aynı oyuncuya gelmesiyle oluşan gol ile Ali Akman’ın rakibin hatasını iyi değerlendirmesiyle attığı gollerden anlıyoruz.

Görüldüğü gibi Altınordu maçında rakibin yüksek toplardaki üstünlüğü ortaya çıkınca Bursaspor yan toplardan çok rakibin hatalarını değerlendirerek daha farklı bir oyun ortaya koyarak sonuca gitmiştir.

Alınan bu galibiyet bizleri yanıltmasın. Her rakip Altınordu gibi olmayacaktır. Maçlar oynandıkça tecrübeli ayaklar ortaya çıkacaktır. Bu durumda Bursaspor saha da ne yapar bunu şimdiden söylemek zor. Onun için maçı tamamen gençlerle oynarız demek, Gençleri kaybetmek demektir. Görebildiğimiz kadarıyla takımda bir yıl oynayan gencin ilk düşüncesi transfer olursa Bursaspor’un başarıyı yakalaması çok zor görünüyor. Yok bu yıl tecrübe kazanalım derken yılı heba etmek Bursaspor’un işi olmamalıdır. Alınacak 3 ve ya 4 oyuncu ile Gençlerden oluşturacak bir kadronun Bursaspor’a çok daha fazla fayda sağlayacağı uzak tutulmamalıdır. Bursaspor bu transferi yapamaz ise mutlaka puan silinmesi gündeme gelecek olursa, Bursaspor’da moraller bir kez daha yok olacaktır.

Dileriz Bursaspor bu tür sorunları yaşamaz ve daha çok çalışarak maçların sahada oynayarak kazanılacağını tüm rakiplerine gösterir.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.