Hava Durumu

GENÇLERİN HATIRLATTIĞI GERÇEK: BURSA NÜLİFER'DEN İBARET Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2021 16:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2021 16:54

Büyükşehir Belediyesi, kentimizdeki iki üniversiteyi temsilen öğrenci toplulukları gruplarından olaşun bin 500 civarında gençle Merinos Kültür Merkezi'ndeki buluştu.
Uzun süredir tamamı genç kardeşlerimizin oluşturduğu organizasyonla bir araya gelmemiştik.
Heleki öğrencilerden oluşan müzik grubunun çaldığı gidart eşliğinde gençlerle güne başlamak keyifliydi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitei Röktürü Arif Karademir ve kentimizin en genç milletvekili Ahmet Kılıç'ın da katılım gösterdiği toplantının iki amaçı vardı.
Birincisi Büyükşehir Belediyesi'nin katılımcı gençler arasından kurayla belirlediği iki öğrenciye Bosna Hersek ve Kosava'da tatil imkanı sunarken 50 öğrenciye de Uludağ teleferikle gidiş dönüş bileti vermesiydi.
Diğeri ise kentimizdeki kardeş iki devlet üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlarını dileyip çözümlerine yönelikti.
Kürsüye önce Bursa Teknik Üniversitesi Öğrenci Topluluğu Grubu adına Hasan Emre Karakaya çıktı.
BTÜ'nin genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede 56 farklı öğrenci topluluğu grubunun oluşmasının yanın da üniversetenin tanınırlığını artırmaya yönelik TEKNOFEST başta olmak üzere pek çok etkinlikler, faaliyetler ve yeni projeler üreterek hedeflerine ulaşmaya çabası içinde olduklarını söyledi.
Ardından, BTÜ öğrencileri olarak kentimizin bir ayıbı olan barınma konusundaki çok büyük sıkıntılar yaşadıklyarını vurgulayarak şunları söyledi:
"Hem kız hem erkek arkadaşlarımız için var olan barınma imkanları çok büyük oranda yetersiz kalıyor. KYK yurtlarının tamamının Görükle'de olması nedeniyle çok sayıda arkadaşımız hergün buraya gidip gelmek zorunda kalıyor. Bu durumunda bize maliyeti günde üç saatimizi yolda geçirmek oluyor. Sizlerden beklentimiz, süregelen barınma sıkıntımız için yeni projeler üretmek ve bu konu hakkında var olan projeleri de hızlanması için mümkün olduğunca destek vermenizi bekliyoruz"
Bursa'yı TBMM'de temsil eden milletvekilleri.
Lütfen, gençlerin sesini duyun...
10 yıl önce kurulmuş BTÜ'nin bir tek odalı devlet yurdu yok.
Bu Bursa'nın ayıbıdır...
BTÜ'ni şehrin doğusuna kurulmasının amacının kentin batısındaki sosya kültürel dengeyi her açıdan sağlamaktı?
Bir öğrencinin en önemli sorunu günevli bir ortamda barınabilmektir.
Daha sonra kürsüye Uludağ Üniversitesi'nin 137 Öğerenci Topluluğu Gurubu adına söz alan Mehmet Emin Şenses de hangi fikre, dine ve etnik yapıya sahip olursak olalım bizi birleştiren, bizi biz yapan ortak bir payda olduğuna inandıklarını belirterek özetle şunları söyledi:
"Kötümserliğin bizi milletimize, hakka ve doğruluğa beslediğimiz inancı yok etmesine, üçüncü dünya ülkesi dağınıklığına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Bu inaç ile bu payda etrafında toplanarak ülkemizi ve dünyamızı çok daha iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Bizler bu payda etrafında birlikteliğimizi sürdürdüğümüz sürece hiçbir gücün birlik ve beraberliğimizi zedelemeyeceğine inanıyoruz. Mücadele yönetimini doğru seçtiğimiz taktirde ne içerde ne dışarda bizi durduracak hiç bir güç yoktur"
Eminin ülkesini seven herkesin bu düşüncenin altına imizasını atar.
Son olarak da kürsüye çıkan talep ve isteklerin büyük bir kısmının muhatabı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'da öğrencilerin toplu taşıma ücretlerinin Bursa'da 1 lira 50 kuruş  olurken İstanbul'da 2 lira 60 kuruş olduğunu hatırlattı.
Yine içme suyunda öğrenciye yüzde 50 indirim uygulaması gibi önümüzdeki günlerde doğalgaz konusunda da süprizlerinin olabileceğini söyledi.
Velhasıl, kente yapılacak hizmet ve yatırım planlamalarında Uludağ Üniversitesi'nde 71 bin 790, Bursa Teknik Üniversitesi'nde 9 bin 601 gençimizin öğrenim gördüğü gerçeği asla göz ardı edilmelelidir.
Aksi halde Bursa'nın Nilüfer'den ibaret olduğu gerçeği hep böyle karşımıza çıkacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.