Hava Durumu

GÜNÜMÜZDE İLETİŞİM

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2022 17:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2022 17:36

İletişim insanlık tarihinin başladığı günden bu yana devam eden kişilerin birbirleriyle anlaşma biçimi olarak tanımlanıyor.İnsan, temel bedensel ihtiyaçları olan yemeğe, içmeye, uyumaya ne kadar ihtiyaç duyuyorsa iletişim kurmaya da o kadar ihtiyaç duyar.

İnsanın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi de doğrudan iletişim yoluyla gerçekleşir. Günümüzde gelişen teknoloji ile bu iletişim olayının ortadan yavaş yavaş kaybolduğunu gözlemliyorum.

Sosyal Medya’nın hayatımıza girmesiyle birçok isteklerimizin amaçlarımızın değiştiğini görebiliyoruz. Konuşmaktansa artık beğeni almak daha da önemli oldu.Peki, günlük hayatımızda iletişimi ne kadar etkili kullanıyoruz veya doğru kullanabiliyor muyuz?

İletişim kurmaktan önce önceliğimiz beğeni almak nerede ne yaptığı çekip paylaşmak oldu. Eskiler hep bahsederdi, bayramlarda evleri şenlik sararken şimdilerde ise mesaj almak bile zor. Aynı evin içeresinde yaşayan kişiler bile birbirlerine telefon veya televizyon olmadan konuşacak bir konu dahi bulamıyorlar. Ya bir dizinin analizini yapıyorlar ya da telefonda görülen bir videoyu gösterip kısa bir iletişim kuruyorlar.

Annem hep anlatırdı. Gençlik zamanında arkadaşları ile muhabbette dalıp eve geç döndüğü zaman yediği fırçadan hep bahsedip şuana bakıp üzüldüğünü dile getirir. Haklıda. Günümüzde ki çoğu genç arkadaşları ile uzun uzun sohbetler ettiğini sanmıyorum.

İletişim kurmak sadece çevremizi değil kendimizi de etkiler. Bu yüzden ne kadar sağlıklı iletişim kurabiliyorsak bir o kadar da sağlıklıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.