Hava Durumu

GÜVENLİ OFİS

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2021 16:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 16:17

Değerli okurlarım;

Gayrimenkul sektöründe 16 senedir hizmet vermenin gururu içindeyim.

***

Yıllardır sancısını çektiğimiz kayıt dışı emlak işi yapanlar yüzünden itibarımızın zedelenmesine sebep olan korsan emlakçılık 05/06/2018 tarihli yönetmelik ile son bulmuştur.

***

İş bilenin kılıç kuşananın atasözü artık gayrimenkul sektörü içinde söylenecektir.

***

Değerli vatandaş mağdur olmamak için taşınmaz ticareti yetki belgesi olan firmaları tercih ederseniz mağduriyet yaşamamış olacaksınız.

***

Firmanın yetkili olup olmadığını ttbs.gtb.gov.tr adresinden sorgulama yapabilirsiniz.

***

Ayrıca web tapu ile işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilir ve yetkili gayrimenkul ofislerine yetki vererek işlemlerinizin takibini yapabilirsiniz.

***

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yeni çalışması hakkında Genel Müdür Zeki ADLI yaptığı açıklamada, tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçebilmek için Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) yakın zamanda tüm tapu müdürlüklerinde başlayacağını beyan etti. Bu sistemin başlaması bizleri mutlu edecektir.

***

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir sistemdir.

***

Kimlik doğrulamanın tapuda sahteciliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu ve bu konuda Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nden önce de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile çalıştıklarını belirten Adlı, vatandaşların T.C. Kimlik Numarasını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sistemine girip kimlik bilgilerini alarak doğrulama yaptıklarını anlattı.

***

Vekâletlerin doğrulanması işlemi Türkiye Noterler Birliği üzerinden gerçekleştirdiklerini dile getiren Adlı, Ticaret Bakanlığı üzerinden de ilgili kişinin şirket temsilcisi olup olmadığını doğruladıklarını aktardı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.