Hava Durumu

“HAVA ALMAK İSTEYENLER MUDANYA'YA DENİZE GİRMEK İSTEYENLER KUMLA'YA GELSİN”

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2021 16:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2021 16:37

Gemlik'e göre şehir merkezine yakın olması Mudanya'nın öncelik tercih sebebidir yurttaşların.

Elbette özelikle nefes darlığı, kalp rahatsızlığı gibi hastalara şifa olan havası pek çok insanın sağlıklı yaşam tercihi olmuştur Mudanya.

Gemlik ise deniz yolu taşımacılığında ülkemizin önemli limanlarından birine ev sahipliği yapmasıyla öne çıkmaktadır.

Örneğin geçtiğimiz yıl 187 ülkeye Gemlik GEMPORT Limanı'ndan ihracat yapılması gibi.

Aynı zamanda Körfez konumundaki bu ilçemize yaz aylarında 100 binleri aşan mevsimin her günü rahatlıkla denize girilebilecek Küçükkumla ve Kurşunlu gibi plajlara sahip olmasıdır.

Velhasıl iki yıl önce Gemlik ve Mudanya Belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesindeki plajların hizmetinde yaşanan yetki tartışmalarını sonlandırmak için sorumluluğun kendilerine verilmesini istemişlerdi.

Her iki başkanın bu yöndeki talepleri büyükşehir belediyesi meclisince kabul gördü.

Ancak Mudanya Belediyesi, bir süre sonra işin üstesinden gelemeyeceğini anlayınca üstlendiği sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi'ne iade etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın mecliste "evet" dedikleri kararı Mudanya'ya gidince "hayır" demesinin bir izahı olabilir.

O da Başkan Türkyılmaz'ın AK Partili Büyükşehir Belediyesi'ni sözde eleştirecek sahillerden başka polemik konusu olmadığı için bu avantajını kaybetmeme düşüncesinde olsa gerek...

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise Türkyılmaz'ın tam tersi ısrarla isteyip taahhüt ettiği plaj hizmetlerini bir yıl gecikmeli de olsa yerine getirmesi memnunluk verici olduğunu vurgulamak istiyorum.

Çünkü Büyükşehir Belediyesi ile Gemlik Belediyesi arasında yaşanan "yetki sizde, bizde" tartışması kentimizin en rahat denize girilebilinen Küçükkumla'da 1.5 yıl başı boşluk yaşanmasına neden olmuştu.

Neyse ki Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, nitekim pandemi sürecinde bunalan vatandaşların geçtiğimiz yıl olduğu gibi sorunlarla karşılaşmaması için Kumla'ya küçük dokunuşlar yapmış.

Önce plajları kullanan vatandaşların rahat etmesi için 15 personel görevlendirmiş.

Yanı sıra tatilcilerin kumların üzerine değil plajlara konulan iki bin şezlongu kullanıma açmış.

Ayrıca bunun için ücret talep edilmeksizin.

Yanı sıra tatilcilerin kavurucu güneş ışınlarından korunması adına plajların bazı bölgelerine gölgelikler monte ettirilmiş.

Yaklaşık 2 milyon lira tutarındaki plaj malzemelerinin tutarları da ilçesindeki bazı sanayi kuruluşları karşılamış.

Her sabah plaj temizliğinin muntazam yapılması da önemli.

Ayrıca Kumla sahil yürüyüş yolunu işgal eden seyyarlara izin verilmiyor.

Sadece yayaların kullandığı sahil yoluna kural tanımayanların araçlarıyla girmemesini engellemek için bağlantılı sokak girişlerine bank şeklinde beton engeller konulmuş.

Kısacası Küçükkumla'ya eksikler olsa da bir düzen gelmiş.

Geçtiğimiz günlerde Line TV'de program konuğum olan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, önceki yıllarda yaşanan aksaklıkların giderildiğini söylerken yazının başlığına çıkardığımız, "Hava almak isteyenler Mudanya'ya denize girmek isteyenler Kumla'ya gelsin" daveti fırsat bulduğunuzda değerlendirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.